Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Για την προστασία της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων

Προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο

«Κομμένο» στα μέτρα της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων είναι και το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που από την περασμένη Πέμπτη συζητείται στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής. Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: «Εκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από τη διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο της εμπορικής συναλλαγής».

Οπως αναφέρεται στην εισηγητική του έκθεση, συντάχθηκε για να προσαρμόσει η κυβέρνηση την εθνική νομοθεσία με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης 2011/7/ΕΕ«που εκδόθηκε με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές» με το Δημόσιο, «έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτό η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μικρών και μεσαίων».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής επισήμανε για το νομοσχέδιο ότι είναι «κρίκος μιας αλυσίδας, μέρος μιας σειράς μέτρων που προσπαθούν να διασφαλίσουν τη διευκόλυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την έξοδο από την οικονομική κρίση».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στην εισηγητική έκθεση επικαλείται τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να βάλει πλάτη στους μεγάλους ομίλους. «Εμείς» σημείωσε, «δεν αμφισβητούμε ότι τέτοια προβλήματα (καθυστέρησης πληρωμών από το δημόσιο) αντιμετωπίζουν και ορισμένοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι και επαγγελματίες», τονίζοντας ότι ακριβώς για το λόγο ότι «μπαίνουν στη μέση και μικροί, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα παρακολουθήσουμε τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή» και «επιφυλασσόμαστε για την τελική μας ψήφο» στην Ολομέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ