Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην Ηπειρο

Το μεγάλο ζωγραφισμένο πανό στο Κάστρο της Πρέβεζας
Το μεγάλο ζωγραφισμένο πανό στο Κάστρο της Πρέβεζας
Στην Πρέβεζα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μάη, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο «Ηρώων», στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Στο χώρο είχε τοποθετηθεί από το πρωί ένα μεγάλο πανό, ζωγραφισμένο από Πρεβεζάνο καλλιτέχνη, με την κόκκινη σημαία να κυματίζει στο Ράιχσταγκ. Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην πλατεία Δικαστηρίων, με προβολή βίντεο και στη συνέχεια ο Κ. Κωτσαντής, Γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, έκανε την κεντρική ομιλία. Ακολούθησαν απαγγελία ποιημάτων και αντιστασιακά τραγούδια από μαθητές της Πρέβεζας.

Στα Γιάννενα, εξόρμηση στους δρόμους της πόλης και πικετοφορία πραγματοποιήθηκε από τις Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ απλώθηκε επίσης μεγάλο πανό στο Κάστρο των Ιωαννίνων, με κεντρικό σύνθημα «Ο Κόκκινος Στρατός τσάκισε το φασισμό».

Στη Λευκάδα, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο ηρωικό χωριό της Εγκλουβής, ξεκίνησαν στις 10 Μάη οι εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη. Ακολούθησε στην πλατεία της Καρυάς ομιλία από την Δήμητρα Σταματέλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στην Αρτα και στην Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ