Τρίτη 26 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Εκτός συλλόγου με το «έτσι θέλω»

Την πρωτοφανή ενέργεια της διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Φαιστός», που αρνήθηκε να γράψει στο Σύλλογο μία εκπαιδευτικό, καταγγέλλει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, η εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε σχολείο των Μοιρών, αποκλείστηκε έτσι και από το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), γιατί -όπως της ειπώθηκε- «οι εκλογικοί κατάλογοι έκλεισαν και δε γράφουμε κανέναν από δω και πέρα».

Απαντώντας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου τονίζει μεταξύ άλλων πως «σήμερα, που τα δικαιώματά μας έχουν κουρελιαστεί και που η μόνη μας προστασία είναι τα σωματεία μας, το ΔΣ του Συλλόγου αφήνει τους συναδέλφους χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, τους πετάει έξω από το Σύλλογο!» και θυμίζει πως «σε όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, όλοι μπορούν να γραφτούν και να ψηφίσουν ως και την ημέρα των εκλογών».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου σημειώνει πως το ΔΣ του Συλλόγου «Φαιστός» «διακηρύσσει ότι δρα "ενωτικά" και "ανεξάρτητα" από παρατάξεις, στην πραγματικότητα, όμως, ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, τόσο στο Σύλλογο, όσο και στη ΔΟΕ, μέσω των αντιπροσώπων που εκλέγει με την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΕΚΕ)». Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ απευθύνονται στους συναδέλφους τους, καλώντας τους να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές με τη δύναμη και την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ