Τρίτη 26 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Μεγαλώνει το δράμα των μεταναστών

Προκλητικές δηλώσεις από την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές

Ενας πιτσιρικάς τρώει πρωινό σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ινδονησία...
Ενας πιτσιρικάς τρώει πρωινό σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ινδονησία...
ΝΤΑΚΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Τη «σφραγίδα» της πολιτικής που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και τις στερήσεις φέρει το δράμα των χιλιάδων μεταναστών που θαλασσοδέρνονται στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, όπου τις τελευταίες εβδομάδες, το «μεταναστευτικό» βρίσκεται στο επίκεντρο διάφορων «παζαριών» και ενδοαστικών διεργασιών.

Ενδεικτική ήταν, πάντως, η δήλωση της πρωθυπουργού του Μπαγκλαντές Σεΐχ Χασίνα που, την ώρα που δεκάδες φτάνουν νεκροί ή ετοιμοθάνατοι σε παραλιακές χώρες της περιοχής, βρήκε το θράσος να χαρακτηρίσει ...«ψυχασθενείς» τους μετανάστες, φορτώνοντάς τους από πάνω και κατηγορίες για δυσφήμιση της χώρας. «Υπάρχουν αρκετές δουλειές γι' αυτούς κι όμως φεύγουν από τη χώρα κατ' αυτόν τον καταστροφικό τρόπο», τόνισε η αστή πολιτικός, εκφράζοντας προφανώς τη δυσαρέσκεια των ντόπιων επιχειρηματιών που χάνουν τη δυνατότητα να διαλέγουν φτηνούς εργάτες από μεγαλύτερη δεξαμενή τσάμπα εργατικών χεριών και θεωρώντας ότι ο μέσος μισθός των 40 ευρώ το μήνα μπορεί να εξασφαλίσει επιβίωση... «Εκτός από τους διακινητές, θα πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί που φεύγουν παράνομα από τη χώρα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Χασίνα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μαλαισίας, γενικός επιθεωρητής Χαλίντ Αμπού Μπακάρ, δήλωσε πως κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη εντοπίστηκαν 139 τάφοι (ορισμένοι με πάνω από ένα πτώματα) και οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα πτώματα ανήκουν σε θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ολα αυτά γίνονται ενώ καθημερινά ολόκληρες οικογένειες μεταναστών ξεκληρίζονται, με τους δουλεμπόρους να τσεπώνουν οικονομίες μιας ζωής και τους επιχειρηματίες να τρίβουν τα χέρια τους που θα βρίσκουν ακόμα πιο άφθονους και χωρίς δικαιώματα εργάτες. Η ιστορία της τρίχρονης που έκανε το γύρο του κόσμου, επειδή «έζησε» κλεισμένη για βδομάδες σε ένα σαπιοκάραβο και ξεψύχησε όταν έφτασε στην Ινδονησία (με βάρος όσο έχει περίπου ένα βρέφος έξι μηνών), δεν είναι η μοναδική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ