Τρίτη 26 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Συμφωνία για το πρωτόκολλο του αραβικού «ΝΑΤΟ»

ΚΑΪΡΟ.--

Το πρωτόκολλο για τη συγκρότηση και λειτουργία του λεγόμενου αραβικού «ΝΑΤΟ» ενέκριναν την Κυριακή σε συνάντησή τους στο Κάιρο οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού αραβικών χωρών - μελών του Αραβικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων, η συμμετοχή σε αυτήν την ένοπλη αραβική δύναμη θα είναι εθελοντική και θα επεμβαίνει όταν της το ζητήσει μία χώρα - μέλος. Διαφωνίες φαίνεται πως υπήρξαν σχετικά με την έδρα της αραβικής δύναμης, καθώς η πρόταση να βρίσκεται στο Κάιρο συνάντησε τις αντιρρήσεις των εκπροσώπων του Κατάρ και της Αλγερίας. Πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου από τη Σύνοδο στο Κάιρο ανέφεραν ότι το «παρών» στη Σύνοδο του Σαββατοκύριακου έδωσαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού από 20 χώρες, ενώ η Αλγερία που διαφωνούσε με τη συγκρότηση της αραβικής στρατιωτικής δύναμης, εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόσωπό της στον Αραβικό Σύνδεσμο. Η Συρία δεν εκπροσωπήθηκε σε κανένα επίπεδο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ Αράμπι διαπίστωσε ομοφωνία όσον αφορά στη συγκρότηση της κοινής αραβικής στρατιωτικής δύναμης σε θέματα νομικά και οργανωτικά, μηχανισμούς λειτουργίας, χρηματοδότησης, διαδικασίες και πρωτόκολλα σχετικά με την πιθανή ανάπτυξή της. Αιγύπτιοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι προέβλεψαν ότι οι διεργασίες για τη δημιουργία της αραβικής στρατιωτικής δύναμης θα ολοκληρωθούν πριν τις 29 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ