Παρασκευή 29 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τους 1.400 έχουν ξεπεράσει οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ινδία, όπου τα εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι εντελώς ανυπεράσπιστα. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις εργαζομένων σε πρακτορεία που λένε ότι, παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, είναι υποχρεωμένοι να πάνε κανονικά στη δουλειά αλλιώς θα είναι σα να καταδικάζουν τις οικογένειές τους στην πείνα. Κι αυτό, όταν τα μεροκάματα κυμαίνονται στα 3 δολ. τη μέρα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με 30 ψήφους υπέρ, έναντι 19 το πολιτειακό κοινοβούλιο της Νεμπράσκα, αγνόησε τις έντονες αντιδράσεις και το βέτο του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Πίτερ Ρίκετς και κατάργησε τη θανατική ποινή, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων 18 αμερικανικών πολιτειών.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες και καταιγίδες στο Τέξας και την Οκλαχόμα, όπου πλέον οι νεκροί ανήλθαν χτες σε τουλάχιστον 21 και οι αγνοούμενοι σε τουλάχιστον 12. Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταστροφικές βροχοπτώσεις, εμποδίζοντας χιλιάδες πλημμυροπαθείς να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αποκαταστήσουν τις ζημιές που ξεπερνούν ήδη πολλά εκατομμύρια δολάρια.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Η λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων αμέσως μόλις διαγνωστεί ότι κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο θνησιμότητας, όπως και την πρόκληση επιπλοκών, δείχνουν τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας που έγινε σε διεθνές επίπεδο και σε πολύ μεγάλο εύρος. Η έρευνα, που ονομάστηκε Start (Strategic Timing of Antiretroviral Treatment, Στρατηγικός Συγχρονισμός της Αντιρετροϊκής Θεραπείας), σταμάτησε έναν χρόνο νωρίτερα από αυτό που προβλεπόταν, καθώς ήδη από τα πρώτα αποτελέσματά της φάνηκε ότι αυτοί που λαμβάνουν θεραπεία χωρίς να περιμένουν, διατρέχουν κατά 53% λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν ή να εμφανίσουν ασθένειες που συνδέονται με τον ιό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ