Πέμπτη 4 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ
Πάνω από 400 οι αγνοούμενοι

Στοιχεία για σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας έρχονται στη δημοσιότητα

Κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων του ναυαγίου
Κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων του ναυαγίου
ΠΕΚΙΝΟ.--

Τα 26 είχαν φτάσει, μέχρι χτες το απόγευμα, τα επιβεβαιωμένα θύματα του ναυαγίου, που σημειώθηκε προχτές στον ποταμό Γιανγκτσέ. Καθώς ήταν μόλις 14 οι επιβάτες που είχαν διασωθεί, μεγάλωνε η ανησυχία για τους πάνω από 400 αγνοούμενους, στην πλειοψηφία τους τουρίστες 60-70 χρονών.

Θυμίζουμε ότι το πλοίο «Eastern Star» (Ανατολικό Αστερι) του ομίλου «Chongqing Eastern Shipping Corp.» ανατράπηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά (μόλις 2' υποστηρίζουν ορισμένοι επιζήσαντες), προχτές το πρωί (τοπική ώρα), ενώ μετέφερε συνολικά 456 άτομα, από τους οποίους οι 405 ήταν επιβάτες και οι 46 εργαζόμενοι σε αυτό.

Χτες, μια σειρά ΜΜΕ αναφέρονταν σε μια έκθεση που είχε συνταχθεί μετά από επιθεώρηση που είχε γίνει το 2013 στο «Eastern Star» και πέντε ακόμα πλοία, που επίσης έκαναν κρουαζιέρες στον Γιανγκτσέ. Το «Associated Press», επικαλούμενο την ιστοσελίδα Θαλάσσιας Ασφάλειας του δήμου της Ναντζίνγκ (από το λιμάνι της οποίας αναχωρούσε το «Eastern Star»), μετέδωσε ότι οι αρχές είχαν διατάξει την προσωρινή «κράτηση» του πλοίου, εξαιτίας «προβλημάτων στη χρήση των αυτοματοποιημένων συστημάτων αναγνώρισης του πλοίου», χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Η «Γουόλ Στρητ Τζούρναλ», επικαλούμενη αντίστοιχη υπηρεσία, σημείωνε πως συνολικά για τα κρουαζιερόπλοια που πλέουν στον Γιανγκτσέ, είχαν συνταχθεί αναφορές για «έλλειψη επαρκών συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας, πρωτοκόλλου έκτακτης ανάγκης, εποπτείας εξοπλισμού», αλλά και παρατυπίες, όσον αφορά το προσωπικό και τη διαχείριση των αποβλήτων. Συνολικά, γίνεται λόγος για «79 ελαττώματα ασφαλείας» που είχαν εντοπιστεί το 2013.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ