Πέμπτη 4 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Καταγγέλλουν τους επιδρομείς για «καταστροφή και γενοκτονία»

ΣΑΝΑΑ.--

«Ο επί 69 μέρες βομβαρδισμός της Υεμένης έχει προκαλέσει καταστροφή... Μία πραγματική γενοκτονία», σημείωσε χτες μιλώντας στο πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» ο υπαρχηγός των Σιιτών Χούτι Μοχάμεντ αλ Χούτι που ηγείται του λεγόμενου «Επαναστατικού Συμβουλίου» στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά.

Ο Μοχάμεντ αλ Χούτι επέρριψε ευθύνες για την αναβολή των ειρηνευτικών συνομιλιών που θα ξεκινούσαν πριν από μέρες στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη στον φιλοδυτικό Πρόεδρο Αμπίντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που έχει ταχθεί με τη μεριά της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της που βομβαρδίζουν ανηλεώς την Υεμένη από τις 26 Μάρτη.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ επιβεβαίωσε ότι κλιμάκιο Αμερικανών διπλωματών με επικεφαλής την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Μέσης Ανατολής, Αν Πάτερσον, συναντήθηκαν την περασμένη βδομάδα με αντιπροσώπους των Χούτι στο Ομάν, ζητώντας την απελευθέρωση τεσσάρων Αμερικανών και τρόπους εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην Υεμένη.

Πάντως, ο στρατιωτικός συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας συνέχισε το από αέρος αιματοκύλισμα του λαού της Υεμένης, επικεντρώνοντας τους χτεσινούς βομβαρδισμούς σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας, Σαναά. Εν μέσω βομβαρδισμών, ο πρέσβης της Υεμένης στον ΟΗΕ, Κχαλέντ Αλγεμάνι, ανήγγειλε χτες το απόγευμα την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών στις 14 Ιούνη στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Γενεύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ