Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Απέκλεισαν το πορθμείο διαμαρτυρόμενοι

Ο για μια ώρα αποκλεισμός του πορθμείου των φέρι μποτ Περάματος - Σαλαμίνας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή του Περάματος είναι μόνο η αρχή. Αν οι αρμόδιοι δεν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των τροχαίων στο μοναδικό δρόμο που ενώνει το Πέραμα με τον Πειραιά επισπεύδοντας την ολοκλήρωση του δεύτερου δρόμου, τότε σε 15 μέρες η κινητοποίηση θα επαναληφθεί και θα ακολουθήσει ο αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος.

Το Πέραμα πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Τα τροχαία ατυχήματα σκορπούν το θάνατο στις Λεωφόρους Δημοκρατίας και Ειρήνης από το Ικόνιο μέχρι την προβλήτα των φέρι μποτ. Κάθε χρόνο υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Οι προτάσεις του δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι συγκεκριμένες:

Γενική μελέτη των δρόμων Δημοκρατίας και Ειρήνης, εκτέλεση των απαραίτητων παρεμβάσεων και επιτάχυνση των ρυθμών κατασκευής του δεύτερου δρόμου. Υποχρεωτική κίνηση όλων των βυτιοφόρων πετρελαιοειδών και των βαρέων οχημάτων από το δρόμο που υπάρχει μέσα στο λιμάνι. Μεταφορά των φέρι μποτ σε χώρο του ναυτικού. Αμεση υλοποίηση των πεζογεφυρών στον ΑΡΜΟ και στο ΤΕΛ. Ακόμα να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις που έχουν εγκριθεί ήδη από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο δήμος και οι κάτοικοι αντιδρούν επίσης στη μεταφορά της Τροχαίας από την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ