Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Αγωνιστικό κάλεσμα

Αύριο, στις 7 μ.μ., έξω από το υπουργείο Αμυνας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, θα πραγματοποιήσουν αύριο και ώρα 7.00 μ.μ. τα μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Οι διοργανωτές, με ανακοίνωσή τους, καλούν τη νεολαία και το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας να υψώσει για μια ακόμα φορά φωνή αντίστασης ενάντια στον πόλεμο που ετοιμάζουν.

Να απαιτήσουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, κανένας Ελληνας στρατιώτης να μη βρίσκεται έξω από τα σύνορα της χώρας και να γυρίσουν άμεσα τα στρατιωτικά σώματα από το Κόσσοβο και τη Βοσνία.

Μια ακόμα πράξη της τραγωδίας, χαρακτηρίζουν τα μέλη του νεολαιίστικου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, την κατάσταση αυτή τη στιγμή στην ΠΓΔΜ. Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «ξεκίνησαν οι ιμπεριαλιστές εδώ και 10 χρόνια με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Η αποστολή των λεγόμενων "ειρηνευτικών δυνάμεων", υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο, κάθε άλλο παρά θα εξασφαλίσει την ειρήνη. Είναι γνωστό, άλλωστε, επισημαίνεται αμέσως μετά, ότι η παρουσία των δυνάμεων της "KFOR" στο Κόσσοβο, το μόνο που διευκόλυνε ήταν την ανάπτυξη του UCK και τον εξοπλισμό του. Το μόνο που κατάφερε ήταν να "ανοίξει" μια ακόμα πληγή τώρα στην ΠΓΔΜ».

Τα πυρά των νεολαίων στρέφονται και κατά της ελληνικής κυβέρνησης, αφού, όπως τονίζουν, «η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις συγκεκριμένες εξελίξεις που δημιουργούν κινδύνους για τη χώρα, επιλέγει για μια ακόμα φορά τον επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό δρόμο της εμπλοκής, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ελληνικής άρχουσας τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ