Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς είδε ο Τύπος την εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καλλιθέα

Στις περισσότερες χτεσινές εφημερίδες υπήρξαν ρεπορτάζ για την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στην Καλλιθέα. Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, παρουσιάζουμε τους τίτλους και μερικά σχόλια από τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, είπε η Αλέκα Παπαρήγα», ήταν ο τίτλος στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα».

Στο κυρίως ρεπορτάζ της εφημερίδας υπάρχουν αποσπάσματα της ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα, για τη δριμύτατη κριτική που άσκησε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη ΝΔ. Γίνεται επίσης αναφορά στη θέσεις που πρόβαλε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος για την πολιτική των συμμαχιών.

Η εφημερίδα «Το ΕΘΝΟΣ» έχει τίτλο: «Καταδική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις εκλογές» και, χρησιμοποιώντας απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει ότι «για πρώτη φορά η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ στις επόμενες και νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές δε θα συνεργαστεί με κάποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα».

«Παπαρήγα: Τρία σημεία για δημιουργία Μετώπου», ήταν ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας» και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας παρουσιάζονται αναλυτικά τα σημεία, στα οποία πρέπει να επιδιωχτεί η συνεργασία. Επίσης, υπάρχουν δυο υπέρτιτλοι στο θέμα: «Για ΠΑΣΟΚ: Για τις καρέκλες το συνέδριο» και «Για ΝΔ: Καμιά συνεργασία», υπέρτιτλοι που θέλουν να παρουσιάσουν την κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στους εκπροσώπους του δικομματισμού.


Η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» είχε τίτλο: «Συγκρότηση αντιιμπεριαλιστικού μετώπου ζητεί η Παπαρήγα». Στην πρώτη παράγραφο του σχετικού δημοσιεύματος η εφημερίδα έκανε λόγο για «επίθεση κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης», από την Αλ. Παπαρήγα. Παράλληλα, έγινε αναφορά στο κείμενο «για την πρότασή της για τη συγκρότηση του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου και την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων κατά του μονοπωλιακού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού». Τέλος, τα «ΝΕΑ» χαρακτηρίζουν τη συγκέντρωση «εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό».

Η εφημερίδα «Αθηναϊκή» στο ρεπορτάζ που φιλοξένησε στις σελίδες της είχε τίτλο: «Αλλάζουν πολιτική για να μη χάσουν την καρέκλα» και αναφέρεται σε εκείνα τα αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, με τα οποία η Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμιά περίπτωση πολιτική το ΠΑΣΟΚ.

Η εφημερίδα «Αυγή», σε μικρό δημοσίευμά της, αναφέρεται στην προχτεσινή ομιλία και έχει τίτλο: «Δεν περιμένουμε τίποτε από το συνέδριο».

«Παπαρήγα: Δε θα βγει τίποτα από το Συνέδριο», ήταν ο τίτλος του «Αδέσμευτου Τύπου» του Δ. Ρίζου και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται αναφορά στην κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ