Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Δεν άρεσε στους κρατικούς μηχανισμούς

Επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια προπαγάνδισης της εκδήλωσης

Αλλεπάλληλα κρούσματα επιχείρησης τρομοκράτησης μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια της εξόρμησης που έκαναν οι κομμουνιστές για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κόμματος στο γήπεδο της Καλλιθέας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αχτιδικού Γραφείου Α' Αθήνας του ΚΚΕ:

- Την Παρασκευή το μεσημέρι, έξω από το οικόπεδο ΘΩΝ στον κόμβο των Αμπελοκήπων, συνεργείο του Δήμου Αθηναίων επιχείρησε να κατεβάσει πανό που καλούσε στη συγκέντρωση της Καλλιθέας. Μετά από τη σθεναρή παρέμβαση και την περιφρούρηση του πανό από κομματικά μέλη της περιοχής, αποχώρησε το συνεργείο του δήμου. Ομως, έκαναν εμφανή την παρουσία τους ασφαλίτες και τζιπ εφοδιασμένο με κάμερες που συνέχισαν να παρακολουθούν το χώρο.

- Το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του μετρό του Συντάγματος, οπλισμένοι αστυνομικοί και ασφαλίτες απείλησαν με συλλήψεις μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Καλλιθέας. Η ανυποχώρητη στάση των Κνιτών και η συμπαράσταση δεκάδων περαστικών ανάγκασαν τους αστυνομικούς σε αναδίπλωση και η διακίνηση του υλικού συνεχίστηκε κανονικά.

- Το πρωί της Κυριακής μέλη του Κόμματος ανάρτησαν «κινέζικο» πανό στα κάγκελα της Πολυτεχνειούπολης, στην Κατεχάκη στο ύψος του Παπάγου. Ασφαλίτης με αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες και οπλισμένοι με αυτόματα αστυνομικοί της ειδικής φρουράς, έλεγξαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου των μελών του ΚΚΕ, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι έλαβαν την απάντηση ότι πρέπει να φύγουν αμέσως διότι η περιοχή είναι φυλασσόμενη!!! Τα μέλη του ΚΚΕ ολοκλήρωσαν την ανάρτηση του πανό κάτω από τα βλέμματα των ειδικών φρουρών και μετά... αποχώρησαν. Σημειωτέον ότι στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται εδώ και καιρό αναρτημένα τουλάχιστον τρία πανό διαφόρων φορέων.

Το αυξημένο κλίμα αστυνομοκρατίας, τονίζει στην ανακοίνωσή του το Αχτιδικό Γραφείο Α' Αθήνας του ΚΚΕ, με επιλεγμένο στόχο τους κομμουνιστές, υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση, υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ και της ΕΥΡΩΕνωσης, επιχειρεί να εφαρμόσει στην πράξη τον τρομονόμο μέσα στο καλοκαίρι, θεωρώντας ότι λόγω της εποχής θα είναι μειωμένες οι λαϊκές αντιστάσεις. ΟΜΩΣ λογάριασαν χωρίς τους κομμουνιστές και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα. Οι συνεχιζόμενες εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποδεικνύουν του συνθήματος το αληθές, ότι «όσους τρομονόμους και να φτιάξουνε του λαού την πάλη δε θα σπάσουνε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ