Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δεν μπαίνει στη γωνία

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δεν πρόκειται να φιμωθεί. Οι «πισώπλατες μαχαιριές», που κάποιοι επέλεξαν να δώσουν στην εφημερίδα της εργατικής τάξης, δε θα βρουν στόχο. Ο ανθρώπινος κλοιός προστασίας που έχει ορθωθεί γύρω από την εφημερίδα, δε θα επιτρέψει σε κανέναν υπουργό, σε καμιά κυβέρνηση να βάλει το «Ρ» στη γωνία.

Οι καθημερινές δηλώσεις συμπαράστασης και συνάμα καταδίκης στην πολιτική δίωξη του Ε. Γιαννόπουλου εναντίον της εφημερίδας μας, χαλυβδώνουν τη θέληση των συντακτών. Στο πλευρό του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» μέρα με τη μέρα στέκονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι του πνεύματος και της πολιτικής ζωής του τόπου. Δίπλα στην εφημερίδα της εργατιάς συμπορεύονται και την υπερασπίζουν χιλιάδες συνδικαλιστές και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της χώρας.

Η πληγή που θέλει να «ανοίξει» ο υπουργός Δικαιοσύνης (!!!) στην «καρδιά» της ελευθεροτυπίας και η απαγόρευση που θέλει να επιβάλει στην άσκηση του δικαιώματος πολιτικής κριτικής, δεν πρόκειται να βρουν ελεύθερο πεδίο. Τούτος ο τόπος, τούτος ο λαός, ποτέ δεν υπέκυψε. Ποτέ δε δέχτηκε να καταστρατηγηθούν τα δημοκρατικά δικαιώματά του. Ποτέ δεν παρέδωσε - σε κανέναν κατακτητή, σε κανένα δυνάστη - αμαχητί τα κεκτημένα δικαιώματά του. Πάντα διαφύλαξε τους θεσμούς και τα συνταγματικά του δικαιώματα, ακόμα και όταν κυβερνήσεις - σαν κι αυτή - έδιναν πλήρη ασυλία στους υπουργούς της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ