Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Εναρμονισμένη με τον αυταρχισμό της εξουσίας η αγωγή Γιαννόπουλου

Απαράδεκτη και επικίνδυνη χαρακτήρισε τη μήνυση του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», η Ολομέλεια της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

Σε ομόφωνο ψήφισμα, κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, υπογραμμίζεται: «Η παρουσίαση των γεγονότων και η κριτική για όλες τις πράξεις του δημόσιου βίου των πολιτικών αποτελεί καθήκον του Τύπου και συστατικό στοιχείο της ελευθεροτυπίας, άρα και της δημοκρατίας. Ο τιμητικός τίτλος του αντιστασιακού εξάλλου επαληθεύεται με την καθημερινή πράξη και τη στάση ζωής και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με δικαστικές αποφάσεις».

Καταλήγοντας η Ολομέλεια της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», σημειώνει στο ψήφισμά της πως η αγωγή του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του «Ριζοσπάστη», αποτελεί ουσιαστικά κυβερνητική πολιτική δίωξη και σκοπεύει στη φίμωση της εφημερίδας, αλλά και κάθε φωνής που αντιστρατεύεται την κυβερνητική πολιτική. «Η δίωξη αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια στην ελευθεροτυπία και στο δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και εναρμονίζεται με τον εντεινόμενο αυταρχισμό της εξουσίας και με την προσπάθεια συρρίκνωσης και απονεύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ