Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Δεν ξαναψηφίζει... τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει!

Το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θα ψηφίσει νέο φόρο, υποστήριξε, χτες, ο επικεφαλής του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής του ομάδας και επιχειρώντας και αυτός να... αποστασιοποιηθεί τάχα από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου!

Κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτές και τις πόρτες της «συναίνεσης», πρόσθεσε ότι θα δώσει θετική ψήφο στον προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Βουλής υπό δύο όρους: Η Βουλή να ψηφίσει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι Αναθεωρητική και να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι θα ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος.

Παρακάτω, αναφερόμενος στην πρόσκληση που απευθύνεται από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός «τρίτου πόλου», ο Στ. Θεοδωράκης επέμεινε να αρνείται λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το παλιό πολιτικό σύστημα. «Οι άνθρωποι που πέταγαν τις μεταρρυθμίσεις, έρχονται τώρα και λένε ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Δεν τους πιστεύουμε», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας βασικά το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι δεν έτρεξε όσο γρήγορα χρειάζεται τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Αλλωστε, επιδιώκοντας να γίνει ο ίδιος ...πόλος, με αναβαθμισμένο ρόλο στο αστικό πολιτικό σκηνικό, υποστήριξε ότι το Ποτάμι πρέπει και μπορεί να γίνει ο χώρος συνάντησης όλων των «προοδευτικών δυνάμεων» της χώρας.

Στο μεταξύ, χτες δημοσιοποίησαν ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών προς το συνέδριο που αποφασίστηκε για τις 4 - 6 Δεκέμβρη, μετά τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές. Αποφάσισαν, π.χ., ότι «ο προσυνεδριακός διάλογος, έπειτα από τις εισηγήσεις των μελών της Πανελλήνιας Επιτροπής, θα διεξαχθεί γύρω από τέσσερις θεματικούς κύκλους: Το πολιτικό περιεχόμενο της δράσης μας. Την οικονομική αυτοτέλεια του Κινήματός μας. Την οργανωτική δομή. Τροποποιήσεις στο καταστατικό». Ο εν λόγω διάλογος ξεκίνησε στις 30/9 στη Θεσσαλονίκη, στην περιφερειακή συνάντηση της Μακεδονίας.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι περιφερειακές συναντήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι τα μέσα Νοέμβρη και σημειώνουν ότι αυτές «δεν θα είναι ανοιχτές στις κάμερες. Θα είναι, ωστόσο, ανοιχτές σε νέα μέλη, καθώς όλοι επισημαίνουν την ανάγκη του ανοίγματος του Κινήματός μας στην κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ