Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μοιράζει αρμοδιότητες μπροστά στις προγραμματικές

Εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα, τακτοποιούνται οι τελευταίες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, για τον οποίο οργίασε τις προηγούμενες μέρες η φημολογία περί δυσαρέσκειας Τσίπρα προς το πρόσωπό του λόγω των φιλοδοξιών που του αποδίδονταν προεκλογικά να ηγηθεί ενός μεγάλου συνασπισμού.

Οι αρμοδιότητες των δύο καταγράφονται σε σχετικά ΦΕΚ. Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Δραγασάκης αναλαμβάνει: Το συντονισμό της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Κυβέρνησης. Την εποπτεία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Στον Ν. Παππά ανατίθενται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και η εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η συνδρομή στον πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, η συνδρομή στον πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα.

Νέα Κίνηση από Κουβέλη, όχημα προς ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκρότηση νέας πολιτικής κίνησης, με στόχο την προσέγγιση και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Φ. Κουβέλης, με την ονομασία «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ΔΗΜΑΡ, στην εν λόγω Κίνηση θα μετάσχουν όσα στελέχη αποχώρησαν απ' αυτήν, διαφωνώντας με τη συνεργασία της με το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούν την προσέγγιση και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και την «οργανική συνεργασία σε βάθος χρόνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ