Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χάρισαν τον ιδρώτα των εργατών στους καρχαρίες της ολιγαρχίας

Με δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επισήμαναν:

Γ. Μαυρίκος: «Εδώ και πολύ καιρό, με ευθύνη της κυβέρνησης και του διοικητή του ΙΚΑ, αλλά και με τη συνενοχή των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων οργανώσεων, έχουν παιχτεί μεγάλα ποσά από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο. Αποτέλεσμα είναι να έχει κλαπεί από τις εισφορές των εργαζομένων το ποσό των 210 δισεκατομμυρίων περίπου. Είμαστε εδώ, λοιπόν, απαιτώντας από την κυβέρνηση να φέρει εδώ και τώρα πίσω αυτά τα χρήματα που πήγανε στις τσέπες του κεφαλαίου και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών μέσα από το τζόγο και, ταυτόχρονα, να αποδοθούν από τα κέρδη του χρηματιστηρίου όλα αυτά τα χρήματα. Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε αυτή την απαίτηση και τη διαμαρτυρία μας, όπως θα συνεχίσουμε και το απόγευμα στις 7.30 στην πλατεία Κάνιγγος, που για τον ίδιο λόγο πραγματοποιούμε παναθηναϊκό συλλαλητήριο».

Πολύβιος Τσίρκας: «Σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης είναι να καταγγείλουμε την κυβέρνηση, η οποία τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έχει κατακλέψει τον ελληνικό λαό και, ιδιαίτερα, τον απλό εργαζόμενο, το φτωχό αγρότη, τον μικρό επαγγελματία, που τους έχει παρασύρει να "τζογάρουν" τα χρήματά τους στο χρηματιστήριο. Παράλληλα, η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει κατακλέψει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Πάνω από 200 δισ. έχουν κλαπεί και ζητάμε να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γι' αυτή την πολιτική και θέλουμε να ξεσηκωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να καταγγείλουν την κυβέρνηση και να απαιτήσουν αυτή να δώσει τη λύση, αφού αυτή είναι η υπεύθυνη».

Διαμαντής Μαυροδόγλου: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων έχουν καταθέσει τα αποθεματικά μας στο τζόγο, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 200 δισεκατομμύρια μέχρι τώρα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας είπε ότι τα αποθεματικά των ταμείων από εδώ και πέρα θα αποτελούν την καλύτερη κεφαλαιαγορά προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία της χώρας. Δηλαδή, διαθέτουν τον ιδρώτα, το αίμα των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, στους καρχαρίες της οικονομικής ολιγαρχίας. Εμείς αρνούμαστε αυτή την πολιτική και απαιτούμε να αποσυρθούν αμέσως τα αποθεματικά από το τζόγο του χρηματιστηρίου και να επιστραφούν τα όσα μέχρι σήμερα ληστεύτηκαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ