Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηλά ποσοστά στην Εύβοια

Σταθερά και ανυποχώρητα, η γενική συνέλευση των γιατρών του ΙΚΑ Νομού Εύβοιας, επιβεβαίωσε την απόφασή της για συνέχιση της απεργίας μέχρι τη δικαίωσή της, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβερνητική λογική παραπομπής του αγώνα τους στα δικαστήρια.

Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, που συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα, κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά, που αγγίζουν το 95% στην Εύβοια. Να σημειωθεί ότι στο νομό, από τους 85 γιατρούς που εργάζονται στο ΙΚΑ, μόνο 15 είναι μόνιμοι.

Στη συνέλευση που είχαν προσκληθεί βουλευτές (και όχι οι Νομαρχιακές Επιτροπές των Κομμάτων), το Εργατικό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο νομάρχης Εύβοιας δεν προσήλθε κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ προσπάθησαν να δημαγωγήσουν οι παρευρισκόμενοι δύο βουλευτές της ΝΔ (Ε. Παπαγεωργόπουλος και Αν. Λιάσκας).

Ετσι, παρότι εξέφρασαν τη φραστική τους «συμπαράσταση» στον αγώνα των γιατρών και κατήγγειλαν κατά κόρον την «ανεύθυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», στο διά ταύτα, δηλαδή στο τι θα κάνει η ΝΔ και αν δεσμεύεται για την επίλυση των απεργιακών αιτημάτων των γιατρών (αποτροπή της παραπέρα υποβάθμισης της ΠΦΥ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ιατρικό βαθμολόγιο - μισθολόγιο, αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης με κύριο «κορμό» το ΙΚΑ) τότε «ανέκρουσαν πρύμνα», κάτι που προκάλεσε και τις αποδοκιμασίες γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ