Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παλεύουμε για μια ζωή ολόκληρη

Σημαντική παρέμβαση κόντρα στις ναρκω-θεωρίες

Ταυτόχρονα με τον αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων οι εργαζόμενοι του Πειραιά μάχονται και για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, χωρίς μαστούρα και εξάρτηση, για τη διαμόρφωση ισχυρών προσωπικοτήτων που δεν έχουν ανάγκη από «υποκατάστατα» και ψεύτικους παραδείσους. Την Τρίτη 10 Ιούλη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή οι εργαζόμενοι καλούνται σε συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνουν η Επιτροπή Νέων Εργαζόμενων Πειραιά, τα Συνδικάτα Μετάλλου και Οικοδόμων Πειραιά και η ΠΕΜΕΝ. Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ και της Κοινότητας «18 Ανω», ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα ΑΚΤΙΒ ΜΕΜΠΕΡ.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές δίνεται απάντηση στην πρόταση του νόμου για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που κατέθεσαν οι 5 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ επισημαίνοντας: «Οι αθεόφοβοι πήραν μεγάλη φόρα... Θέλουν να μας εκσυγχρονίσουν τελείως. Βγαίνουν σαν ντίλερ και πλασιέ σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα να προπαγανδίσουν το δικό τους πρότυπο, στο λαό και τη νεολαία. Θέλουν λαό και νεολαία μαστουρωμένο, με σκυμμένο το κεφάλι, λαό και νεολαία της καρπαζιάς». Τονίζουν ακόμα ότι «αυτοί που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, χτυπούν το 8ωρο, το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μεθοδεύουν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, επιβάλλουν τις περικοπές για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, είναι οι ίδιοι που εμπορεύονται το θάνατο με "μαλακό" ή "σκληρό'' τρόπο, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους».

Τα σωματεία υπογραμμίζουν: «Εχουμε όλοι την ευθύνη να προβάλλουμε στη νεολαία, στα παιδιά μας το δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή μέσα από το συλλογικό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ