Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δεν παζαρεύουμε, παλεύουμε για ό,τι μας ανήκει

Με ένα ακόμα συλλαλητήριο, χτες το βράδυ στην Αθήνα, δόθηκε η συνέχεια στις πανεργατικές κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση, κόντρα στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία

Λίγες μόλις ώρες μετά την αιφνιδιαστική κατάληψη του Χρηματιστηρίου από τα στελέχη του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι της Αθήνας, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι και νεολαία έδωσαν ακόμα μια αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο. Με ένα ακόμα μαχητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κράτησαν αναμμένη τη φλόγα των μεγάλων πανεργατικών κινητοποιήσεων του Απρίλη και του Μάη. Τήρησαν τη δέσμευσή τους ότι θα συνεχίσουν, θα κλιμακώσουν και θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απάντησαν στη βία και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Αποδοκίμασαν με μια φωνή τις διώξεις των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 Απρίλη. Υπερασπίστηκαν -και με τη φυσική τους παρουσία στο συλλαλητήριο στην Κάνιγγος- αυτούς που στην πρώτη γραμμή παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μα πάνω απ' όλα υπερασπίστηκαν το δημοκρατικό δικαίωμά τους να μπορούν, χωρίς τον μπαμπούλα του «νόμου» και του τρομονόμου, να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και πορείες. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα - κατάκτηση της τάξης τους, να παλεύει για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Την ώρα που οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, έχουν αποσυρθεί στις παραλίες, την ώρα που αναλώνονται σε συναντήσεις και επαφές με την κυβέρνηση, που έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση της Κοινωνικής Ασφάλισης στον αυτόματο πιλότο του «κοινωνικού διαλόγου», οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις συνεχίζουν να κάνουν πράξη αυτό που επανειλημμένα έχουν διακηρύξει: «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και διάλυση».

Στο δρόμο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων, το ΠΑΜΕ με τη χτεσινή του παρέμβαση κλιμακώνει την αντίστασή του. Συνεχίζει αταλάντευτα να περπατά τον καταξιωμένο δρόμο της ταξικής σύγκρουσης και πάλης. Μια πάλη που δεν περιορίζεται μόνο στην απόσυρση των αντιασφαλιστικών μέτρων, αλλά πάει ένα βήμα μπροστά. Βάζει αιτήματα επίκαιρα και αναγκαία: Για αύξηση των συντάξεων, μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης, κατάργηση των ήδη εν λειτουργία, αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων.


Με πρωτοβουλίες και φρέσκες ιδέες, στη σύλληψη και στην εκτέλεση, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συνεχίζει να τροφοδοτεί το μέτωπο της αντίστασης. Με καίριες παρεμβάσεις δείχνει ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι για την κατάσταση και τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ποιοι τη λυμαίνονται. Ποιοι εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του λαού. Ποιοι τελικά πρέπει να πληρώσουν γι' αυτή.

Και είναι αυτή η ξεκάθαρη ταξική του θέση, που ανησυχεί τους κρατούντες, τους οικονομικά ισχυρούς και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Γι' αυτό και χτες, μετά και τον αιφνιδιασμό τους στο Χρηματιστήριο, φρόντισαν να εξαμολύσουν τις διμοιρίες της αστυνομίας στο κέντρο και στους δρόμους της Αθήνας. Να κλειδαμπαρώνουν τα υπουργεία τους και να τα περιφρουρούν με τις κλούβες.

Ο φόβος τους, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Σ' αυτή την κατεύθυνση όπως τονίστηκε και από το βήμα της συγκέντρωσης, το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να δουλεύει. Να οργανώνει τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς, να τους ενημερώνει, να δημιουργεί και άλλες επιτροπές αγώνα, να σφυρηλατεί την ενότητα της εργατικής τάξης με τ' αλλά λαϊκά στρώματα, ν' ανεβάζει τον πήχυ των απαιτήσεων -ατομικά και συλλογικά- πιο ψηλά.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ