Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Οι κινητοποιήσεις επιβεβαιώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις

Τοπικές δράσεις και συσκέψεις από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων

Από την αγωνιστική παρέλαση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πύργο
Από την αγωνιστική παρέλαση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πύργο
Με συγκροτημένο μπλοκ, πανό και συνθήματα συμμετείχαν στην παρέλαση για την 28η Οκτώβρη στον Πύργο μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ηλείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Υστερα από συγκέντρωση στο παλιό νοσοκομείο, κατευθύνθηκαν στο χώρο της παρέλασης και μετά το τέλος της, ακολούθησαν την ίδια πορεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η αγροτιά παλεύει και θα νικήσει, τους νόμους της κυβέρνησης θα καταργήσει» και «Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς». Η αποδοχή της κινητοποίησης από τον κόσμο ήταν θερμή και το μπλοκ των αγροτών και κτηνοτρόφων καταχειροκροτήθηκε.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες της Πελοποννήσου προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη, 3 Νοέμβρη, στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων της Πελοποννήσου, για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στην Κρήτη

Η αγωνιστική παρέλαση στον Πύργο ήταν μια από τις πολλές δραστηριότητες που έγιναν τις προηγούμενες μέρες από αγρότες και κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πανελλαδικού συντονισμού, στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων κρέμασαν πανό στο κτίριο της αντιπεριφέρειας
Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων κρέμασαν πανό στο κτίριο της αντιπεριφέρειας
Χτες, κτηνοτρόφοι της Κρήτης συμμετείχαν σε κινητοποίηση που οργάνωσε ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χανίων. Ξεκίνησαν με τα οχήματά τους από τον κόμβο των Μουρνιών και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, μέχρι την Αντιπεριφέρεια. Εκεί, οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό ενάντια στους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στον οποίο επιδόθηκε ψήφισμα.

Οι κτηνοτρόφοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τις 5 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου καλούν σε συλλαλητήριο μαζί με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και τους Αγροτικούς Συλλόγους πρώην Δήμου Αρμένων, πρώην Δήμου Μύθημνας, Μεσκλών, Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας, Γαβαλοχωρίου και Αμυγδαλοκεφαλίου.

Την ίδια μέρα, στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ., ο Αγροτικούς Σύλλογος Αρχάνων και Αστερουσίων οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ταυτόχρονα καλεί στις 12 Νοέμβρη σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Αγρότες από τους δύο Συλλόγους έκαναν χτες παρέμβαση με ανακοίνωσή τους στη συγκέντρωση που καλούσε στο Ηράκλειο το «Παγκρήτιο Συντονιστικό» αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στη Θεσσαλία

Στο μεταξύ, τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν και οι Θεσσαλοί αγρότες, προγραμματίζοντας τοπικές κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα. Συγκεντρώσεις με τρακτέρ θα γίνουν:

  • Την Πέμπτη, 5 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πόλη της Καρδίτσας. Για την προετοιμασία της γίνονται ήδη περιοδείες στα χωριά από κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Από την Κυριακή, 1η Νοέμβρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών και στις 5 Νοέμβρη θα κατευθυνθούν με πορεία προς την πόλη της Καρδίτσας.
  • Το Σάββατο, 7 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Τυρνάβου.
  • Στις 2 Δεκέμβρη, στην πλατεία των Φαρσάλων.
Σε Μακεδονία - Θράκη

Επίσης, τρεις ενημερωτικές συσκέψεις σε Ορεστιάδα, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη θα διοργανώσει τις επόμενες μέρες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», προετοιμάζοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην περιοχή. Παράλληλα, καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 12 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων.

Σύσκεψη με αγρότες και κτηνοτρόφους έγινε τη Δευτέρα και στο Χέρσο, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Κιλκίς της ΠΑΣΥ. Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Αποφασίστηκε με συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα χωριά να ενημερωθούν άμεσα όσο το δυνατό περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μαζικές κινητοποιήσεις. Ανάλογη σύσκεψη θα γινόταν χτες στο Χωρύγι του Κιλκίς.

Σε Πελοπόννησο - Δυτική Ελλάδα

Απόφαση συμμετοχής στο παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στο Αγρίνιο στις 5 Νοέμβρη, πήραν χτες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αμφιλοχίας, σε συγκέντρωση - σύσκεψη που έγινε στην περιοχή, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Στη σύσκεψη, όπου διαπιστώθηκε η αγανάκτηση και οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτοκτηνοτρόφων, μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης, αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Το συλλαλητήριο στο Αγρίνιο αποφασίστηκε σε προηγούμενη σύσκεψη της Ομοσπονδίας με κτηνοτροφικούς συλλόγους του νομού. Βάσει του σχεδιασμού, από τις 11 π.μ. θα υπάρξει μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη τον κόμβο Αγ. Δημητρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε θέσεις μάχης με τα τρακτέρ τους ετοιμάζοντας τα μπλόκα του αγώνα (2022-02-02 00:00:00.0)
Σε Καρδίτσα και Πύργο (2015-10-25 00:00:00.0)
Συσκέψεις για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων (2013-11-16 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν αγώνες κάτω από τα οξυμένα προβλήματα (2013-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ