Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη ναυτεργατών στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη των ναυτεργατών
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη των ναυτεργατών
Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών (Δευτέρα 2 Νοέμβρη από τις 6 π.μ. έως Τετάρτη 4 Νοέμβρη 6 π.μ.) και στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους στην πανεργατική 24ωρη απεργία στις 12 Νοέμβρη, πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.

Η αντιλαϊκή επίθεση στον κλάδο των ναυτεργατών εκφράζεται με τα σχέδια για νέα μείωση της οργανικής σύνθεσης, που σημαίνει μείωση των αριθμού των ναυτεργατών στα πλοία, νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά τους ταμεία, μείωση των συντάξεων, αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διεύρυνση της «μαύρης» εργασίας. Μέτρα από τα οποία κερδίζουν μόνο οι εφοπλιστές.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη συσπείρωσης στα σωματεία, συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα και σειράς άλλων μέτρων, ενώ κατήγγειλε τις συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που θέτουν τα ζητήματα αποσπασματικά και συγκαλύπτουν ότι οι σημερινές ανατροπές είναι κομμάτι μιας ενιαίας επίθεσης, με την οποία πρέπει να αντιπαρατεθεί το σύνολο των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ