Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οριστικά τέλος στον «Αγγελιοφόρο»

Στην ανεργία περνάνε και οι τελευταίοι 108 εργαζόμενοι της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ», που εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», μετά την απόφαση της εργοδοσίας (Μπακατσέλος, Μπόμπολας, Ψυχάρης) να προχωρήσει σε παύση πληρωμών και να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 8 μήνες και ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να πληρώσει ούτε δεδουλευμένα ούτε αποζημιώσεις.

Ο Β. Μπακατσέλος είπε με κυνισμό ότι η επιχείρηση διάλεξε αυτή τη λύση για να έχουν οι εργαζόμενοι το χρόνο να απευθυνθούν στα Ταμεία τους και να πάρουν από αυτά χρήματα που δικαιούνται. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και χτες συζήτησαν για το πώς θα διασφαλίσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Στη συνέλευση των εργαζομένων, χτες, παραβρέθηκε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το κλείσιμο του "Αγγελιοφόρου" αποτελεί ακόμη ένα δείγμα για το τι συμβαίνει όταν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κατέχουν Μέσα Ενημέρωσης. Το δικαίωμα στην πληροφόρηση δεν μπορεί να παραχωρείται στα μονοπώλια που λυμαίνονται το χώρο αυτό». Σημειώνει επίσης ότι «το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί με συνέπεια και σταθερότητα τα δικαιώματα των απολυμένων του "Αγγελιοφόρου", που κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν από την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ