Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χάλασαν τη φιέστα του υπουργού στην Καλαμάτα

Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος έξω από την αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση. Λίγο αργότερα ο Γ. Κατρούγκαλος αποχώρησε...
Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος έξω από την αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση. Λίγο αργότερα ο Γ. Κατρούγκαλος αποχώρησε...
Τη φιέστα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση στην Καλαμάτα, για να διαφημίσει και να εξωραΐσει τις αντιασφαλιστικές της ανατροπές, χάλασαν εργαζόμενοι της πόλης, με κινητοποίηση που οργάνωσε αιφνιδιαστικά το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, βρέθηκε στην Καλαμάτα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μαζί με τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να μιλήσει σε «ενημερωτική» εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για τα σχέδια της κυβέρνησης γύρω από το Ασφαλιστικό.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, στην «επικοινωνιακού τύπου» εκδήλωση συμμετείχαν ελάχιστοι εργατοπατέρες και αντικείμενό της ήταν να αποσπάσει από την εργατική τάξη «υπομονή, συναίνεση και υποταγή» σε μέτρα που την εξοντώνουν. Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υποδέχτηκαν με συνθήματα τον υπουργό στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου και τον ακολούθησαν μέχρι την αίθουσα, όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και άλλοι εργατοπατέρες επέμεναν να μιλήσει ο υπουργός. Ωστόσο, κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, πρώτα αποχώρησε η Αστυνομία από το χώρο του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια ο ίδιος ο υπουργός. Νωρίτερα, απευθυνόμενος στον Γ. Κατρούγκαλο, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, αντιπρόεδρος του ΕΚ Καλαμάτας και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είπε:

«Είστε κυβέρνηση - ντίλερ της ιδιωτικής Ασφάλισης και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Δεν έχουμε απορίες, γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις σας. Εμείς εδώ έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε. Να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Το ταξικό μας χρέος είναι στις 12 του Νοέμβρη να νεκρώσουμε τα πάντα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για να φτάσει παντού το κάλεσμα μάχης ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία (2019-04-09 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών (2019-03-23 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα για να μάθει κάθε εργάτης τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας (2019-03-20 00:00:00.0)
Οι εργατοπατέρες θέλουν το Εργατικό Κέντρο νεκροταφείο! (2018-05-16 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η δίκη των εφτά μελών της ΚΝΕ (2002-11-09 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε Πάτρα, Καλαμάτα (1999-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ