Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα η δίκη των εφτά μελών της ΚΝΕ

Δικάζονται, επειδή προπαγάνδιζαν ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη, Τόμας Μίλερ, στην Καλαμάτα

Διευρύνεται συνεχώς η συμπαράσταση απ' όλη την κοινωνία της Καλαμάτας προς τα εφτά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στη Μεσσηνία, που με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε ξένη περιουσία θα δικαστούν τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην Καλαμάτα.

Τα εφτά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ είχαν συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας στις 3 Ιούλη, επειδή προπαγάνδιζαν ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τόμας Μίλερ, που θα γινόταν την επόμενη ημέρα - τελικά ματαιώθηκε - στην Καλαμάτα.

Η παραπομπή τους σε δίκη, επειδή αφισοκολλούσαν κι έγραφαν σε τοίχους συνθήματα ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στη Μεσσηνία, η οποία σχεδόν σύσσωμη, μέσα από φορείς και συλλόγους, καταδικάζει τη δικαστική οδό που έχει επιλεγεί για τους εφτά φίλους της ειρήνης. Στο πλευρό των νέων της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων, συμπαραστέκονται ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγής Κουμάντος, η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η Διοίκηση του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι δύο Σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και Σχολή Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων), το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων στο ΤΕΙ, ο Δήμος Θουρίας, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στη Μεσσηνία, το 15μελές Μαθητικό Συμβουλίου 2ου Γυμνασίου, πλήθος πενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων της πόλης. Θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσε ο «κεντροαριστερός» δήμαρχος Αβίας κ. Μπασιάκος, που αρνήθηκε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους νέους. Επίσης, την Κυριακή 10 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί συναυλία συμπαράστασης με το συγκρότημα των «Magic Despell» στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο (πίσω από το παλιό Πολυκλαδικό) με είσοδο ελεύθερη, που συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Μεσσηνίας και οι δύο Σπουδαστικοί Σύλλογοι των ΤΕΙ ως ένδειξη συμπαράστασης.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι των ΤΕΙ Καλαμάτας αναφέρουν πως «σε ένδειξη συμπαράστασης και σπουδαστικής αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους σπουδαστές, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την ενέργεια (σύλληψη και παραπομπή σε δίκη) και καλούμε τη νεολαία να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους νέους, δίνοντας μαζικό "παρών" στη συναυλία της Κυριακής, αλλά και τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια».

Επίσης, σε ανακοίνωσή τους, οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ Μεσσηνίας υπογραμμίζουν πως οι κατηγορούμενοι «δε δικάζονται επειδή μοίραζαν ναρκωτικά στα σχολεία. Δικάζονται γιατί αγωνίστηκαν και αγωνίζονται: Κατά των άδικων πολέμων που γίνονται στο Αφγανιστάν και στη Γιουγκοσλαβία παλιότερα, στην Παλαιστίνη και το Ιράκ τώρα. Αγωνίζονται φωνάζοντας να δώσουν λεφτά για την Παιδεία και όχι για την αγορά όπλων που σκοτώνουν παιδιά της ηλικίας μας». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ηρθε η ώρα να μας βρουν ξανά μπροστά τους. Να μη λείψει κανείς από τη δίκη τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη. Οι δίκες τους να γίνουν καταδίκες της πολιτικής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ