Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κράτος - «17Ν»: Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...

Με τους χαφιεδορουφιάνους, και τους υπόλοιπους φερόμενους ως μέλη της «17Ν», το σίριαλ συνεχίζεται. Ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να ανασκευάζουν, να ανακαλούν τις προηγούμενες απολογίες τους και τώρα έχουν επιδοθεί, Κουφοξηραίοι και Γιωτοτζωρτζάτοι, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι είναι λιγότερο ρουφιάνοι από όσο ρουφιάνοι δήλωναν οι ίδιοι στην αρχή.

***

Φυσικά, στο επαναστατικό κίνημα ουδέποτε απέκτησε κανείς επαναστατικές περγαμηνές επειδή ήταν «λίγο» χαφιές ή «λίγο» ρουφιάνος. Στο επαναστατικό κίνημα ουδέποτε το να είσαι ρουφιάνος ή χαφιές υπήρχε περίπτωση ή υπάρχει περίπτωση να αντισταθμιστεί με οτιδήποτε και με οποιαδήποτε ανασκευή.

Θα πείτε τώρα, τι σχέση έχουν αυτοί οι προβοκάτορες της «17Ν» με το επαναστατικό κίνημα; Με την ηθική και τη φιλοσοφία του επαναστατικού κινήματος. Αυτό λέμε και εμείς. Απολύτως καμία σχέση δεν έχουν. Γιατί αν είχαν την ελάχιστη, απλώς δε θα ήταν ρουφιάνοι, απλώς δε θα ήταν χαφιέδες και, κυρίως, δε θα ήταν γελοία υποκείμενα που αφού πρώτα κάρφωσαν αδέρφια, ξαδέρφια και αδερφοξάδερφα, μετά επιχειρούν - οι επαναστάτες της φακής - να το παίζουν άπορες κορασίδες που τις εξηπάτησε ο όφις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

***

Πέρα όμως από αυτόν τον εσμό των δολοφόνων (μιλάμε για κείνους που έχουν ομολογήσει τουλάχιστον), η ουσία στην υπόθεση «17Ν» βρίσκεται για μια ακόμα φορά στον τρόπο με τον οποίο ενεργεί το κράτος. Και ποιες είναι οι τελευταίες κινήσεις του κράτους;

Πρώτον, η σύλληψη Σερίφη. Κίνηση που με τους όρους που αυτή έγινε και με ό,τι ακολούθησε, κάποιοι «καχύποπτοι» ήδη θεωρούν ότι η εκτίμησή τους δικαιώνεται. Και ποια είναι η εκτίμησή τους; Οτι το κράτος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσει η «17Ν» αυτό που δεν είχε ποτέ. Πολιτική και κοινωνική βάση, δηλαδή!

Δεύτερο στοιχείο, είναι όλα τα συμπαρομαρτούντα περί των συνθηκών κράτησης των εγκλείστων. Κάποιοι που προΐστανται των αρχών φαίνεται να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διαμορφωθεί στην Ελλάδα ένα ιδιότυπο «Σιν Φέιν» και το ερώτημα είναι, πότε θα απολογηθούν. Πότε θα απολογηθούν όλοι αυτοί, που όχι μόνον άφησαν επί 30 χρόνια τη «17Ν» να δρα ανενόχλητη, αλλά τώρα, που υποτίθεται ότι την εξαρθρώνουν, τώρα που την «αποσύρουν», και που «κλείνουν το μαγαζί», εντούτοις μπάζουν από την πίσω πόρτα ένα νέο κεφάλαιο «αντιτρομοκρατικής ενασχόλησης»: Πρόκειται γι' αυτό το λεγόμενο κίνημα υπεράσπισης της «17Ν», που όλα δείχνουν ότι κυοφορείται στα ανώτατα γραφεία του κράτους, τα υπουργικά, τα ασφαλίτικα και τα ανακριτικά γραφεία.

***

Τα παραπάνω, βέβαια, μην περιμένετε να τα επιβεβαιώσει ο Κακαουνάκης. Αλλη, ως γνωστόν, είναι η δουλιά του Κακαουνάκη, και άλλη η δική μας δουλιά. Η δουλιά του Κακαουνάκη είναι να σερβίρει προς τα έξω ό,τι θέλει η Ασφάλεια, μέχρι και να προαναγγέλλει τις «απεργίες πείνας» των εγκλείστων, που σε λίγο θα μας εμφανιστούν και κήρυκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!... Οσο για τη δική μας δουλιά, είναι να εκτιμάμε τι κρύβεται κάθε φορά πίσω από αυτά που πλασάρει η Ασφάλεια στο πόπολο μέσω των «Κακαουνάκηδων». Και κυρίως, να εκτιμάμε τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις του κράτους, οι οποίες κάθε φορά που δίνουν πάτημα στους δολοφόνους να το παίζουν «αγωνιστές», τόσο πιο έντονα θυμίζουν εκείνο το «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...».


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ