Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαβήματα για την παρενόχληση των δύο πολιτικών αεροσκαφών

Ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε ότι η περιοχή στην οποία έγινε προχτές η παρενόχληση των δύο πολιτικών αεροσκαφών από τουρκικά μαχητικά είχε δεσμευτεί από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, αλλά μέχρι τις δέκα χιλιάδες πόδια.

Ομως, τα τουρκικά αεροσκάφη ανέβηκαν στις 31.000 πόδια με αποτέλεσμα να υπάρξει παρενόχληση των δυο πολιτικών αεροσκαφών, ενός της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και ενός των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι κανένας δεν αμφισβητεί ότι έγινε παρενόχληση. Είπε επίσης ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού από την ελληνική κυβέρνηση. Αναφερόμενος στις παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά, είπε ότι αυτές είναι σύνηθες φαινόμενο.

Ο υπουργός Αμυνας, έκαμε τις δηλώσεις στην αεροπορική βάση της Λακατάμειας μετά το γιορτασμό για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι το αεροπορικό τμήμα της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απαράδεκτη ενέργεια, το χτεσινό επεισόδιο παρενόχλησης αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών από τουρκικά μαχητικά.

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία θα προβούν σε διαβήματα.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι «είναι κάτι για το οποίο θα γίνουν διαβήματα και από ελληνικής πλευράς γιατί έγινε στο FIR Αθηνών, αλλά και από την κυβέρνηση διότι παρενοχλήθηκε και κυπριακό αεροσκάφος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ