Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ «ΛΥΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ! «Ο πρόεδρος Μπους ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του 2001. Ομως προχτές Τετάρτη, ήταν που άρχισε να ασκεί πραγματική εξουσία. Οι εκλογές της Τρίτης είχαν ως αποτέλεσμα ο Αμερικανός ηγέτης να βρεθεί με σημαντικά αυξημένη ισχύ, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει προκειμένου να επιφέρει αλλαγές σε ευρύ φάσμα θεμάτων... Τα εκλογικά αποτελέσματα δίνουν στο πρόεδρο Μπους ένα περιθώριο τουλάχιστον ενός εξαμήνου, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να κυριαρχήσει στο διεθνές προσκήνιο όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ -ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ»... ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ: «Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών για την ανανέωση του Κογκρέσου θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, από τα Ηνωμένα Εθνη μέχρι την Ιερουσαλήμ, το Ριάντ, την Πιονγκγιάνγκ και τη Βαγδάτη. Η κυβέρνηση Μπους θα συνεχίσει βέβαια να μιλά για συνεργασία με τους συμμάχους της. Το λόμπι Τσέινι -Ράμσφελντ - Ράις, όμως, με το οποίο ο πρόεδρος έχει συνταχθεί πλήρως, είναι βέβαιο ότι θα θεωρήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως δικαίωση της προσέγγισής τους από τον κόσμο. Και πολλοί Ευρωπαίοι θα δυσανασχετήσουν βλέποντας την Αμερική να γίνεται όλο και πιο αλαζονική, όλο και πιο μονομερής, όλο και πιο ανυπόμονη με τις διεθνείς συμφωνίες που περιορίζουν την ισχύ της» (Robert Cornwell - ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ - ΝΕΑ).

ΤΟ «ΤΕΛΟΣ»... ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ: «Τώρα ο πόλεμος στο Ιράκ είναι σχεδόν σίγουρος, αλλά όχι εξαιτίας του αποτελέσματος των εκλογών της περασμένης Τρίτης. Ο πόλεμος θα γίνει εξαιτίας της συμπεριφοράς του Σαντάμ, εκτός αν κάνει τεράστιες υποχωρήσεις - κάτι που φαίνεται μάλλον απίθανο. Το αδιέξοδο στον ΟΗΕ αίρεται και οι ΗΠΑ θα αποσπάσουν το νέο ψήφισμα. Η Βαγδάτη δε θα το σεβαστεί μέχρι τέλους (!) και θα προκαλέσει μια κατάσταση που θα καθιστά αναπόφευκτη τη στρατιωτική επέμβαση» (Φράνσις Φουκιγιάμα - ΛΑ ΣΤΑΜΠΑ - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ