Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήρια σε Πάτρα, Καλαμάτα

Αρχισαν από χτες να "κυλούν" τα πρώτα "νερά" του φιλειρηνικού κινήματος της Πελοποννήσου, το οποίο σύντομα αναμένεται να γίνει ποτάμι ορμητικό, ενάντια στην παραμονή των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων του θανάτου στη χώρα μας. Στην Πάτρα και την Καλαμάτα πραγματοποιήθηκαν χτες μαχητικά συλλαλητήρια στα πλαίσια της απόφασης, που πρόσφατα πάρθηκε στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης για σειρά φιλειρηνικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 3 Οκτώβρη με τον αποκλεισμό της ΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου.

Οι πολίτες της Πάτρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και εργατικών σωματείων της πόλης και συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο με την ευκαιρία της χτεσινής μέρας αντιπολεμικής δράσης των συνδικάτων. Ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της πόλης με την απαίτηση να ξηλωθούν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, που αποτελούν άξονα εξάρτησης της χώρας στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και πηγή τριβών και κινδύνου για τη φιλία των βαλκανικών λαών. Ειδικότερα, οι διαδηλωτές, με συνθήματα και προκηρύξεις καλούσαν το λαό της περιοχής να κάνει πράξη την αντίθεσή του με τους πολεμοκάπηλους και να πυκνώσει και πάλι τις γραμμές του φιλειρηνικού αγώνα, όπως έκανε πρόσφατα στη διάρκεια της γκανγκστερικής ΝΑΤΟικής επίθεσης ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Η κινητοποίηση έληξε με την υπενθύμιση προς όλους πως αυτή ήταν ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας των κινητοποιήσεων ενάντια στην παραμονή των βάσεων.

Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Οπως τονίζει ο γραμματέας του Γιάννης Λυριτζής,το ΕΚ Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του "τη μέρα της αντιπολεμικής δράσης των συνδικάτων κάνει πράξη την ομόφωνη απόφασή του να στηρίξει τον αγώνα του κινήματος Ειρήνης ενάντια στη συνέχιση της παραμονής των πολεμικών βάσεων στη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας να ευαισθητοποιηθεί η εργατική τάξη, στην οποία έχει γίνει πια συνείδηση πως το βασικότερο ζήτημα πάλης πρέπει να είναι η υπεράσπιση της Ειρήνης και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα". Από την πλατεία της 23ης Μαρτίου οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ