Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
Σήμερα στην Αθήνα τα εγκαίνια

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση των σχεδίων για τη συγκρότηση και λειτουργία της υπό αμερικανονατοϊκή καθοδήγηση πολυεθνικής βαλκανικής ταξιαρχίας ταχείας επέμβασης. Σήμερα πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο "Κάραβελ", η τελετή των εγκαινίων της Διευθύνουσας Πολιτικής - Στρατιωτικής Επιτροπής της "Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης Νοτιανατολικής Ευρώπης", όπως είναι η επίσημη ονομασίας της.

Η συγκρότηση αυτής της πολυεθνικής δύναμης αποφασίστηκε το Σεπτέμβρη του 1998 στα Σκόπια από τους υπουργούς Αμυνας της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Ελλάδα ανέλαβε, για μια διετία, την προεδρία της εν λόγω Πολιτικο - Στρατιωτικής Επιτροπής, τα επίσημα εγκαίνια για τη λειτουργία της οποίας πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα. Επίσης, κυκλική θα είναι η εναλλαγή τόσο της έδρας της δύναμης όσο και του διοικητή της. Ως πρώτη έδρα της ορίστηκε η Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και πρώτος διοικητής της Τούρκος αξιωματικός.

Η σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" με τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, αρχηγών ΓΕΕΘΑ ή εκπροσώπων από εννέα χώρες, θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με ομιλίες των εκπροσώπων των χωρών, θα κλείσει με ομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου στις 12.40 και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ