Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
"Ανοιχτή" η στάση για τον Πρόεδρο

Ανοιχτό άφησε το θέμα της στάσης του ΣΥΝ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του "Φλας", παραπέμποντας στη συνεδρίαση της ΚΠΕ και στο συνέδριο, στα τέλη Νοέμβρη, για απόφαση. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, αφού σημείωσε την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΝ για απόφαση το Νοέμβρη και πρόβαλε ότι η θέση της κυβέρνησης (για επανεκλογή Στεφανόπουλου) είναι ορθή, τόνισε με νόημα: "Πιστεύουμε ότι καθώς περνάει ο καιρός, όλο και περισσότεροι θα αναγνωρίζουν πως αυτή είναι η σωστή θέση"...

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας για τη στάση του ΣΥΝ σχετικά, ανέφερε: "Σε μια πρώτη συζήτηση που κάναμε στην Πολιτική Γραμματεία καταλήξαμε στο ότι δε συμπράττουμε σε αυτές τις επινοήσεις και σε αυτά τα διαδικαστικά τεχνάσματα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μεθαύριο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή θα συζητήσουμε και, σύμφωνα με το καταστατικό μας, η απόφαση επικυρώνεται στο συνέδριο που θα κάνουμε τέλη Νοεμβρίου, όπου και θα εισηγηθούμε. Δε θέλουμε να εμπλακούμε σε διαδικασίες που ουσιαστικά τροφοδοτούν το κλίμα που επιδιώκει η κυβέρνηση... Δε θέλουμε να εμπλακούμε σ' αυτή τη διαδικασία, θέλουμε αποφασιστικά να σταματήσουμε αυτή την υπόθεση, δε μας αφορούν αυτά τα διαδικαστικά τερτίπια, δε συμπράττουμε και θα αποφασίσουμε τη δική μας στάση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στο συνέδριο".

Απαντώντας "αν θα είναι αυτόνομη η πρόταση του ΣΥΝ", πρόσθεσε: "Αυτό θα το δούμε, είναι προφανές ότι αυτό που μας απασχολεί είναι ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι ειλικρινής από πλευράς κυβέρνησης...".

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την κεντροαριστερή συνεργασία, ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε, εκτός των άλλων: "Ετσι όπως χρησιμοποίησε τα περί κεντροαριστεράς η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν πολύ γρήγορα την όλη υπόθεση σε αναξιόπιστες και διαβλητές επιχειρηματολογίες. Ο ΣΥΝ, λοιπόν, ενδιαφέρεται να ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση και θα ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση, όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, όχι στείρα άρνηση, αλλά προτείνοντας με θετικό τρόπο τη διέξοδο από τη σημερινή κρίση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ