Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίο δήμαρχε!

Παρουσία συγγενών, φίλων και συναγωνιστών έφυγε χθες ο παλαίμαχος αγωνιστής και επίτιμος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Σάββας Σταματιάδης για το τελευταίο του ταξίδι. Εφυγε μέσα στην αγκαλιά φίλων, σε ένα χώρο που έδωσαν το "παρών" τους εκατοντάδες Φιλαδελφιώτες και Φιλαδελφιώτισσες προκειμένου να χαιρετήσουν "το δήμαρχο, τον "παππού" της πόλης τους".

Οπως τόνισαν, όλοι οι ομιλητές που θέλησαν να απευθύνουν έναν τελευταίο χαιρετισμό στο δήμαρχο, ο Σάββας Σταματιάδης γεννήθηκε στο Εχ - Σεχίρ της Μ. Ασίας το 1914, έζησε και μεγάλωσε στη Ν. Φιλαδέλφεια. Παιδί φτωχής οικογένειας σπούδασε χημικός, ενώ υπήρξε πάντα ακούραστος αγωνιστής με σημαντική και αθόρυβη προσφορά.

"Από το 1955 μέχρι και το 1967 ασχολήθηκε ειδικά με τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Το 1979 μέχρι και το 1990 διατέλεσε δήμαρχος της Φιλαδέλφειας με σημαντική προσφορά στη λύση των προβλημάτων του δημοκρατικού αντιστασιακού προσφυγικού Δήμου. Συμμετείχε στους αγώνες της Αυτοδιοίκησης για αυτοτέλεια, επαρκή οικονομικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και αρμοδιότητες", τόνισε στο χαιρετισμό του εκ μέρους του ΚΚΕ ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παν. Μακρής.

Επίσης, χαιρέτισαν ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Π. Γρετζελιάς, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στο Δήμο, εκπρόσωποι Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ. Στεφάνια έστειλαν πολλοί φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και τοπικών οργανώσεων.

Παρευρέθηκαν, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πολλοί νυν και πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς και πολλοί παλιοί συναγωνιστές του Σάββα Σταματιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ