Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Πανηγυρική κορύφωση των εκδηλώσεων σε μια σειρά πόλεις

Στην Κέρκυρα θα μιλήσει αυτή την Κυριακή (5/9), ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός,στα πλαίσια του κεντρικού διημέρου των εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο νησί.

Το Φεστιβάλ, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, κορυφώνεται με τις κεντρικές του εκδηλώσεις ανά περιοχή και στέλνει παντού μήνυμα ενότητας της νεολαίας μπροστά στους νέους αγώνες που έρχονται. Επίσης, σηματοδοτεί τη σημαντική ενίσχυση της ΚΝΕ και την άνοδο του κύρους που έχουν οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ στη νέα γενιά.

Στην Κέρκυρα, οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην Πάνω Πλατεία της πόλης και θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 8 μ.μ.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα περιλαμβάνει συζήτηση για τον πόλεμο, με εκπροσώπους φορέων του φιλειρηνικού κινήματος και συναυλίες από ερασιτεχνικά και ροκ συγκροτήματα. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί επίσης συζήτηση με εκπροσώπους φορέων για τα προβλήματα της παιδείας, ενώ θα υπάρχει και χορευτικό πρόγραμμα από παραδοσιακό συγκρότημα.

"Ηδη στο Νομό Κέρκυρας έχουν γίνει έξι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο λαός κι η νεολαία συμμετείχαν μαζικά και ειδικά στους Γιαννάδες, όπου η Οργάνωση πραγματοποίησε προφεστιβαλική εκδήλωση για πρώτη φορά", λέει η Ελίνα Χαιρικάκη,γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κέρκυρας της ΚΝΕ και τονίζει ότι "συμμετοχή του κόσμου στο διήμερο 4 και 5 Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεπεράσει τα προηγούμενα χρόνια".

Το 25ο Φεστιβάλ στη Μεσσηνία

Και στην Καλαμάτα θα χτυπήσει η καρδιά του Φεστιβάλ αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις της Μεσσηνίας, στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ της Νέδοντος (πίσω από τον ΟΤΕ). "Είμαστε στην τελική ευθεία για το Φεστιβάλ μας με καθημερινές, μαζικές εξορμήσεις, κάνουμε ένα πλατύ άνοιγμα στη νεολαία. Εχουμε μπει με επιτυχία στη μάχη του εισιτηρίου, ενώ μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα το κάλεσμα του Φεστιβάλ έφτανε στους νέους και μέσα από μια σειρά προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήσαμε", λέει ο Φώτης Ριγανάκος,γραμματέας της Οργάνωσης Ανατολικής Πελοποννήσου και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τονίζει ότι "οι νέοι είναι θετικοί απέναντι στην Οργάνωση, παίρνουν το εισιτήριο και εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους, ιδιαίτερα για τα προβλήματα της παιδείας, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την ανεργία, που χτυπά ιδιαίτερα τους νέους".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει το Σάββατο 4/9 ομιλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου,μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και συναυλία από νεολαιίστικο συγκρότημα.

Την Κυριακή 5/9 θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Και τις δυο μέρες θα γίνουν κινηματογραφικές προβολές και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν αγώνες σκάκι και παρουσίαση βιβλίου.

Το άνοιγμα της οργάνωσης στη νεολαία της περιοχής, με πάνω από διπλάσιες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις από πέρσι, σηματοδοτεί και την επιτυχία που αναμένεται να έχει το κεντρικό διήμερο των εκδηλώσεων που, όπως λέει ο Φ. Ριγανάκος, πρόκειται να είναι "το καλύτερο των τελευταίων χρόνων και από πλευράς προγράμματος και από πλευράς συμμετοχής της νεολαίας".

Κεντρικά διήμερα

Πέρα από την Κέρκυρα και την Καλαμάτα, αυτή τη βδομάδα κεντρικές διήμερες εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης:

  • Παρασκευή 3/9 - Σάββατο 4/9 στην Κόρινθο,με ομιλητές τον Κύριλλο Παπασταύρου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Γιάννη Νάκη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντίστοιχα.
  • Σάββατο 4/9 - Κυριακή 5/9:

- Στο Βόλο,με ομιλητές τον Γιώργο Χαρίτο,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Αρτα,με ομιλητές τον Μπάμπη Αγγουράκη,βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Θέμη Γκιώνη,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στα Χανιά,με ομιλητές τον Νίκο Σερετάκη,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Μάκη Κοψίδη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Πέμπτη 2/9:

Στα Γρεβενά,με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και στην Ελευσίνα,στην παραλία, δίπλα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο.

  • Την Παρασκευή 3/9:

- Στις Σέρρες,με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Παναγιώτου.

- Στην Εδεσσα,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην Ελασσόνα,με θέμα τις εξελίξεις στην παιδεία.

- Στη Μαραθέα Καρδίτσας,με θέμα "Νεολαία της υπαίθρου".

- Στη Φλώρινα,στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,και στην Περαία Θεσσαλονίκης.

  • Το Σάββατο 4/9:

- Στην Αμφισσα,με ομιλητή τον Γιώργο Καλύβα,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην Τρίπολη,στην Αχαγιά,στην Τραγάνα,στο Μαντούδι και στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

  • Την Κυριακή 5/9:

- Στο Ρέθυμνο,με ομιλητή τον Νίκο Σερετάκη,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Μεσολόγγι,με ομιλητή τον Αλέκο Χαλβατζή,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην Κοζάνη,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην Κατερίνη,με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ κι ακόμα στη Νάουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ