Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αποφασισμένοι για νέους αγώνες οι αγρότες

Σύσκεψη εκπροσώπων των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα Νομού Λάρισας έγινε χτες. Αρχή των κινητοποιήσεων με επαρχιακά συλλαλητήρια το 3ο 10ήμερο του Σεπτέμβρη

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας για τις νέες κινητοποιήσεις που αρχίζουν μέσα στο μήνα που διανύουμε. Χτες βράδυ συνεδρίασαν στη Λάρισα εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα του νομού, προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων. Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε ότι οι χτεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους αγρότες δεν αποτελούν παρά ένα προεκλογικό τέχνασμα της κυβέρνησης, με στόχο να ξεγελαστούν κάποιοι και να μη συμμετάσχουν στον αγώνα.Ανάλογες συσκέψεις πρόκειται να γίνουν τις επόμενες μέρες και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Γ. Πατάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες, τα οποία σε σχέση με πέρσι έχουν πολλαπλασιαστεί και οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Αυτή η κατάσταση - τόνισε ο Γ. Πατάκης - που είναι αποτέλεσμα των κανονισμών της ΕΕ και της γενικότερης αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται, προκαλεί αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος εκδηλώνει παντού και με κάθε ευκαιρία τις διαθέσεις του να βγει στους δρόμους και να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

"Ασπιρίνη για ασθενή με καρκίνο", χαρακτήρισε τις χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο Θ. Νασίκας,μέλος της ΠΑΣΕ,και υπογράμμισε πως με την αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα έστω αγροτικό προϊόν που να έχει μέλλον στην Ελλάδα. Τόνισε δε, ότι οι αγρότες θα θέσουν για μια ακόμη φορά τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση, αλλά επειδή δεν ελπίζουν ότι θα ικανοποιηθούν προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείουν καμία μορφή πάλης.

"Οι κυβερνώντες δε μας σέβονται, ας μας φοβούνται λοιπόν", είπε στην παρέμβασή του ο Θ. Κοκκινούλης,μέλος της ΠΑΣΕ και δήμαρχος Πλατύκαμπου,και τόνισε ότι και φέτος οι αγρότες θα ξεκινήσουν θέτοντας το πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά αν δεν εισακουστούν - είπε με νόημα - "φρέσκια είναι η άσφαλτος της εθνικής οδού να πάμε να τον "οργώσουμε", να τελειώνουμε".

Στην ανάγκη ενημέρωσης των αγροτών και καλύτερης προετοιμασίας των κινητοποιήσεων αναφέρθηκε ο Θ. Τσαλόπουλος,μέλος της ΠΑΣΕ και πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Φαρσάλων,υποσχόμενος ότι και φέτος οι Φαρσαλινοί αγρότες θα είναι πρωτοπόροι στον αγώνα.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών, μεταφέροντας στη σύσκεψη την αγωνία των αγροτών του νομού και τα προβλήματά τους και τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Οπως είπε χαρακτηριστικά ένας αγρότης, "θα δώσουμε και φέτος τη μάχη κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης και ας μην παραξενευτούν οι κυβερνώντες αν δουν τα τρακτέρ να βγαίνουν παντού, από τον Εβρο μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Λαμία, μέχρι το Ταίναρο και την Κρήτη".

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να αρχίσουν οι φετινές κινητοποιήσεις με επαρχιακές συγκεντρώσεις - στη Λάρισα συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για τις αρχές του τρίτου δεκαήμερου του Σεπτέμβρη, στα Φάρσαλα, στον Τύρναβο και άλλες επαρχίες και μεγαλοχώρια - και θα συνεχιστούν πιο διευρυμένα και πιο δυναμικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ