Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φήμες

Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ για τις φοροδιευκολύνσεις που "ΘΑ" εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, δίνει και παίρνει. Διάφορα λέγονται, διάφορα γράφονται. Και γιατί όχι άραγε; Οι φήμες ως γνωστόν... δεν κοστίζουν τίποτε, τσάμπα είναι.

***

Σήμερα, μάλιστα, θα μαζευτεί και η κυβερνητική επιτροπή για να καθορίσει τέλος πάντων ποια θα είναι αυτά τα νέα μέτρα. Η λαϊκή παροιμία λέει ότι "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι", όμως στην προκειμένη περίπτωση μάλλον είναι... λίγη για να αποδώσει την πραγματικότητα. Καλύτερα, αφήστε το καλάθι σπίτι, τσάμπα θα το κουβαλήσετε.

***

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στα νοσοκομεία εξάγγειλε πάλι προχτές, ο υπουργός Υγείας, Λάμπρος Παπαδήμας. Μίλησε, μάλιστα, για 4.500 άτομα προσωπικό που θα στελεχώσουν τα νοσοκομειακά ιδρύματα με... ταχύτατους ρυθμούς. Καταλάβατε φανταζόμαστε...

***

Να είστε βέβαιοι αν κάθε φορά που μιλούσε για προσλήψεις και κάλυψη των αναγκών η ηγεσία του υπουργείου, αυτό γινόταν έστω κατά το ήμισυ πραγματικότητα, τότε το ελληνικό σύστημα υγείας θα ήταν πρότυπο προς μίμηση για όλες τις χώρες του κόσμου.

***

Καλύτερα ας μη μιλήσουμε βέβαια για το ποιες είναι σήμερα οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, ιδίως της περιφέρειας, διότι δε θα μας φτάσει ολόκληρη τούτη η σελίδα για να τα γράψουμε.

***

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ αίσθηση του χιούμορ και πιο συγκεκριμένα του "μπλακ - χιούμορ" η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού αποφάσισε η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας να αρχίσει στις 13 του μήνα! Οντως θα είναι μια... άτυχη χρονιά γι' αυτήν.

***

Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι 4 ημέρες αργότερα θα λήξουν και οι εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β Λυκείου, τα πρώτα θύματα της λεγόμενης "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης" που δεν είναι καθόλου λίγοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ