Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ολες οι ελπίδες σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Κρίσιμους για το Κυπριακό χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννος Κρανιδιώτης,εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι σήμερα προσφέρεται μια ευκαιρία για σπάσιμο του αδιεξόδου, υπό την προϋπόθεση ότι οι μεγάλες δυνάμεις, όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ, θα πιέσουν την Τουρκία για να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοσταθμό του Λονδίνου (LGR), ύστερα από συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, ο Γ. Κρανιδιώτης αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, λέγοντας πως συμφώνησαν ότι το πολιτικό πρόβλημα δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είπε πως με τον Ρ. Κουκ συμφώνησαν "στην ανάγκη να ξαναρχίσει ο διάλογος, στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, η οποία θα είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μια διεθνή προσωπικότητα, που θα οδηγήσει σε μια Κύπρο - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Οσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, ο Γ. Κρανιδιώτης ανέφερε πως τόνισε στον Ρ. Κουκ την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η Κύπρος πρέπει να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ακόμη και εάν δε βρεθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα. "Συμφωνεί κι αυτός, είπε, ότι το πολιτικό πρόβλημα δεν μπορεί να είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου, αλλά βεβαίως πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε προσπάθειες να επιλυθεί το πρόβλημα, διότι αν επιλυθεί πριν ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις τα πράγματα θα είναι ασφαλώς πολύ πιο εύκολα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ