• Γενικόλογες απαντήσεις για το μη προωθούμενο εκδημοκρατισμό της Τουρκίας
  • - Με γενικόλογες εκφράσεις, αντί απαντήσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,απάντησε η πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών, ΥΠΕΞ της Φινλανδίας, κα Χαλόνεν, για... - 1999-09-02 00:00:00.0"/>
  • Γενικόλογες απαντήσεις για το μη προωθούμενο εκδημοκρατισμό της Τουρκίας
  • - Με γενικόλογες εκφράσεις, αντί απαντήσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,απάντησε η πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών, ΥΠΕΞ της Φινλανδίας, κα Χαλόνεν, για... - 1999-09-02 00:00:00.0" /> Καλύπτουν τα εγκλήματα του "UCK" | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 9
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
    Καλύπτουν τα εγκλήματα του "UCK"
    • Ερώτηση του ευρωβουλευτή Στρ. Κόρακα και απάντηση της προέδρου του Συμβουλίου, Φινλανδής ΥΠΕΞ Χαλόνεν, για τη στάση της ΕΕ απέναντι στα εγκλήματα του "UCK"
    • Γενικόλογες απαντήσεις για το μη προωθούμενο εκδημοκρατισμό της Τουρκίας

    Με γενικόλογες εκφράσεις, αντί απαντήσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,απάντησε η πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών, ΥΠΕΞ της Φινλανδίας, κα Χαλόνεν, για τη στάση της ΕΕ τόσο σ' ό,τι αφορά την πολιτική της Κοινότητας απέναντι στην Τουρκία, όσο και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το Κοσσυφοπέδιο και την εγκληματική δράση του "UCK". Αφήνοντας, με τον τρόπο αυτό, να γίνει κατανοητό πως τίποτα το ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη φινλανδική προεδρία, όπως το επισήμαναν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Ειδικότερα, επανερχόμενος στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου,ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής αφού σημείωσε τα γεγονότα ότι κι αυτή τη στιγμή έχουμε βάρβαρες διώξεις και σφαγές κατά των Σέρβων και πολιτών άλλων εθνοτήτων από τον "UCK", με την ουσιαστική ανοχή των δυνάμεων κατοχής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κι ότι την ίδια στιγμή ντοκουμέντα του ΝΑΤΟ με την υπογραφή του Σολάνα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώνουν ότι ο "UCK" διασυνδέεται με τον υπόκοσμο και ιδιαίτερα με το εμπόριο των ναρκωτικών και την πορνεία,

    απηύθυνε στην πρόεδρο το ερώτημα αν θα συνεχίσουν ΕΕ και ΝΑΤΟ τη μέχρι σήμερα πολιτική στήριξης στους εγκληματίες του "UCK". Επίσης, κάλεσε την κα Χαλόνεν να διευκρινίσει ακόμα, αν η ΕΕ υποστηρίζει την απαράδεκτη εκβιαστική θέση του ΝΑΤΟ για τη Γιουγκοσλαβία, όπου για να πληρώσει το ΝΑΤΟ για να ξαναχτιστούν όσα γκρέμισε με τους βάρβαρους βομβαρδισμούς 78 ημερών απαιτεί και θέτει ως όρο την απομάκρυνση του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας αυτής.

    Κι όμως, αντί άλλων, για τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα που έθεσε ο Στρ. Κόρακας, η πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ απάντησε ότι η Κοινότητα αποφάσισε τώρα να μη χρησιμοποιήσει ξανά βία στο Κοσσυφοπέδιο, αφήνοντας ουσιαστικά τον "UCK" να συνεχίσει ανενόχλητος το θεάρεστο έργο του!

    Οσον αφορά στην πολιτική της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία,ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε:

    Ζητούμε, κι εμείς, να κινητοποιήσετε τους πόρους που προορίζονται για παρόμοιες καταστάσεις (καταστροφών) στο εσωτερικό της ΕΕ, για βοήθεια προς την Τουρκία, για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο τρομερός σεισμός.

    Από την άλλη, ωστόσο, σημείωσε ο Στρ. Κόρακας, "θα ήθελα να τονίσω ότι παρά το γεγονός ότι το PKK έχει παραιτηθεί με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ένοπλο αγώνα, επιμένοντας στην εξεύρεση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης, το καθεστώς της Τουρκίας επιμένει στην άσκηση της πολιτικής ολοκληρωτικής εθνοκάθαρσης, αρνούμενο την πολιτική λύση. Παράλληλα, δεν προωθείται ο εκδημοκρατισμός της δημόσιας ζωής, ούτε του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα, οι φυλακές συνεχίζουν να είναι γεμάτες με πολιτικούς κρατούμενους και τα βασανιστήρια στην ημερήσια διάταξη. Επιμένει στην κατοχή του 38% της Κύπρου.

    Κατόπιν αυτών, σας ερωτώ κα πρόεδρε, ανεξάρτητα από τη γενικότερη θέση μας (του ΚΚΕ) κατά της διεύρυνσης της ΕΕ και κατά συνέπεια της προώθησης της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας, σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τα πρωτόκολλα χρηματοδότησης της Τουρκίας; Και τούτο φυσικά είναι άσχετο από την ανάγκη οικονομικής βοήθειας, άμεσης, για τους σεισμούς", διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής.

    Ωστόσο, η πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ περιορίστηκε, αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, σε γενικόλογες εκφράσεις χωρίς ουσία, είτε, απλώς, απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων...


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ