Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Η εξαπάτηση των αγροτών ο στόχος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις δηλώσεις - εξαγγελίες Σημίτη για τους αγρότες

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τη συνέντευξη του Κ. Σημίτη και τις εξαγγελίες του, για τους αγρότες, επισημαίνει:

"Με ψηφοθηρικές προεκλογικές εξαγγελίες ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της γεωργίας και των μικρομεσαίων αγροτών με στόχο να τους εξαπατήσει.

Τα κοινοτικά όμως κονδύλια, που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός για την επόμενη 7ετία, είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πήρε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο. Την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οι μικροαναπροσαρμογές που ανακοίνωσε ο Κ. Σημίτης, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, που εκφράζονται με τις χαμηλές ποσοστώσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα συνυπευθυνότητας, με τις εξευτελιστικές τιμές, με τη διάθεση της παραγωγής, με το αυξημένο κόστος παραγωγής κ.ά. Κι αυτό γιατί τα επιτόκια της Αγροτικής Τράπεζας και μετά την αναπροσαρμογή παραμένουν τοκογλυφικά, εξαπλάσια του πληθωρισμού. Οι πρόωρες συντάξεις επιχρυσώνουν το χάπι της γεωργικής εγκατάλειψης και απέχουν έτη φωτός από τις 450.000 δρχ. το μήνα που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός στη Λάρισα πριν τις ευρωεκλογές. Ενώ ο ΕΛΓΑ οδηγείται στη χρεοκοπία, επειδή η κυβέρνηση επί σειρά ετών αρνείται να εφαρμόσει το νόμο και να τον χρηματοδοτήσει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ