Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Καταγγέλλουν και καλούν σε αγωνιστική εγρήγορση

«Με γκανγκστερικό τρόπο τα ανδρείκελα που κυβερνούν σήμερα τη Σερβία παρέδωσαν τον Σλ. Μιλόσεβιτς για να δικαστεί ενώπιον του ΝΑΤΟικού κατασκευάσματος που λέγεται δικαστήριο της Χάγης, περιφρονώντας ακόμα και τους θεσμούς της ίδιας τους της χώρας, όπως το Ανώτατο Δικαστήριο, που έκρινε παράνομη την παραπομπή», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Παλλεσβιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Συνεχίζοντας σημειώνει πως στο πρόσωπο του Μιλόσεβιτς δικάζονται στην ουσία όλοι όσοι πρόβαλαν αντίσταση σε εκείνους που προσπάθησαν να επιβάλουν τη «νέα τάξη πραγμάτων» στη Γιουγκοσλαβία. Η ΠΕΔΥΕ καταδικάζει για άλλη μια φορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι μαζί με όλους τους λαούς των Βαλκανίων θα συνεχίσει τον αγώνα για να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια και να ανατραπεί η «νέα τάξη πραγμάτων».

Τον αποτροπιασμό της για την παράδοση Μιλόσεβιτς εκφράζει και η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, καλώντας την κυβέρνηση έστω και τώρα να καταδικάσει αυτή και άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης με οργή και αγανάκτηση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, τονίζοντας πως αυτοί που πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί είναι οι εγκληματίες που βομβάρδιζαν και σκότωναν αμάχους στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού και πως απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς.

Σε επαγρύπνηση καλεί το λαό της περιοχής και η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, τονίζοντας με αφορμή την απαγωγή του Μιλόσεβιτς πως «η συμμορία των ιμπεριαλιστών εφορμά, με μεθόδους γκάνγκστερ, εναντίον της νομιμότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας των λαών».

«Ο πόλεμος δεν τελείωσε - τονίζει - συνεχίζεται. Να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε στα σχέδια πολέμου. Να καταγγείλουμε τη δράση και την παρουσία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, αλλά και την ένοχη στάση της ελληνικής κυβέρνησης».

Την παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς καταγγέλλει και η Αντιπολεμική Επιτροπή Μενιδίου-Λιοσίων- Ζεφυρίου. Καταδικάζει την απίστευτη βαρβαρότητα που επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικοί, με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι αιματοκύλησαν τα Βαλκάνια και συνεχίζουν σήμερα στην ΠΓΔΜ και δικάζοντας τα θύματά τους. Η επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες σε εγρήγορση και αγώνα για ειρήνη, δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία στα Βαλκάνια και όλο τον κόσμο, με την πεποίθηση πως τελικοί νικητές θα είναι οι λαοί.

Το Παράρτημα Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ διαμαρτύρεται για την απαγωγή του Σλ. Μιλόσεβιτς και τη βίαιη προσαγωγή του στη Χάγη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ