Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ετζεβίτ: «Αδικία» η αναβολή του δανείου

ΑΓΚΥΡΑ.-

Ενώ ο «υπέρ-υπουργός» του των Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς βρισκόταν στην Ουάσιγκτον όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Χορστ Κέλερ με τον οποίον συνδιαπίστωσαν «διαφωνίες», ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου χτες το πρωί χαρακτήριζε «μεγάλη αδικία» την αναβολή της δόσης 1,58 δισ. δολαρίων που επρόκειτο να δοθεί στη χώρα του την περασμένη βδομάδα.

«Για μένα, η καθυστέρηση είναι μία πολύ μεγάλη αδικία. Ελπίζω ότι ο κ. Ντερβίς θα εξαλείψει αυτήν την αδικία... Υπάρχουν παράπονα για αύξηση των επιτοκίων. Αυτό είναι συνέπεια της εφαρμογής της πολιτικής του ΔΝΤ και πρέπει να βρούμε μία λύση μαζί», δήλωσε ο Ετζεβίτ.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ότι «ελπίζει» η Τουρκία να «εκπληρώσει τους όρους» που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας δανειοδότησης της Τουρκίας με 15,7 δισ. δολάρια, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης που μετέχει στην κυβέρνηση και ανέφερε με ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία «έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ