Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Τα αργύρια της προδοσίας στους υποτελείς του Βελιγραδίου

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε έκθεση με τίτλο «Μακροοικονομική βοήθεια υπέρ της Γιουγκοσλαβίας», ο ευρωβουλευτής Στρ. Κόρακας είπε τα εξής:

Κύριε πρόεδρε, γίνεται λόγος για βοήθεια σε μια χώρα που υπέστη τρομερές καταστροφές από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, με σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πριν από δύο χρόνια. Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στη Γιουγκοσλαβία, ενημερωθήκαμε από εκπροσώπους της Σερβικής Βουλής ότι μόνο οι υλικές ζημιές ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίσουμε τις απώλειες σε ζωές και τον όλεθρο που υπέστη το φυσικό περιβάλλον, όχι μόνο στη Γιουγκοσλαβία αλλά σε ολόκληρη τη Βαλκανική, με τις δεκάδες χιλιάδες βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που ρίχτηκαν εκεί. Χωρίς να υπολογίσουμε τις τραγικές συνέπειες από το πολύχρονο, γενοκτόνο στην ουσία εμπάργκο.

Ερχεται σήμερα το Συμβούλιο και προτείνει να δοθεί στη Γιουγκοσλαβία «μακροοικονομική βοήθεια» του γελοίου ύψους μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας στους υποτελείς του Βελιγραδίου που, με επαίσχυντο τρόπο, παρά την αντίθετη απόφαση των δύο Κοινοβουλίων της χώρας και του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, παρέδωσαν τον πρώην Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, το δημοκρατικά εκλεγμένο σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, σε ένα δικαστήριο που στήθηκε με εντολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να δικάσει όσους αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων. Το έγκλημα ουσιαστικά του Μιλόσεβιτς είναι ότι δεν έσκυψε το κεφάλι στο ΝΑΤΟ. Αλλοι, Τούτσμαν, Ιζετμπέκοβιτς κλπ., πραγματικοί εγκληματίες που έσκυψαν το κεφάλι, θεωρούνται φυσικά αθώοι.

Η ιστορία, κύριε πρόεδρε, θα απαντήσει, θα μιλήσει και στην περίπτωση αυτή. Και είμαι βέβαιος ότι θα θεωρήσει τη σημερινή απόφαση σαν μια από τις πιο άσχημες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ