Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΜΕΝΙΑ
Νέος ηγέτης του ΚΚ ο Β.Νταρμπινιάν

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ).-

Στις 15 Γενάρη, η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚ Αρμενίας εξέλεξε Πρώτο Γραμματέα του κόμματος τον 69χρονο Βλαντίμιρ Νταρμπινιάν. Αντικαθιστά τον Σεργκέι Μπανταλιάν, ο οποίος απεβίωσε το Νοέμβρη του 1999 στη Μόσχα από έμφραγμα. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Νταρμπινιάν δήλωσε ότι ο 21ος αιώνας θα πρέπει να είναι για την Αρμενία ο αιώνας αναγέννησης του σοσιαλισμού. Σημείωσε ότι το ΚΚΑ αποτελεί τη ριζοσπαστική αντιπολίτευση, αλλά σε ορισμένες απαραίτητες περιπτώσεις το κόμμα είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την ηγεσία της κυβέρνησης της χώρας. Ειδικότερα, τόνισε ότι βλέπει τη δυνατότητα συνεργασίας με την ηγεσία της Αρμενίας στο ζήτημα της ενίσχυσης της αρμενορωσικής στρατιωτικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των κομμουνιστών της Αρμενίας, στη Δημοκρατία έχει διαμορφωθεί σήμερα μια δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση. «Πρέπει να σταματήσει η λεηλασία στη χώρα και η φυγή του ιδιωτικού κεφαλαίου στο εξωτερικό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι Αρμένιοι κομμουνιστές είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο με πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα με το Λαϊκό Κόμμα Αρμενίας, για να βγει η χώρα από τη σημερινή κρίση.

Ο Νταρμπινιάν υπογράμμισε ότι το ΚΚ Αρμενίας έχει φιλορωσικό προσανατολισμό και αυτό δεν το έκρυψε ποτέ. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τον πρόεδρο της ΚΕ του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, τις χαρακτήρισε ως «αδελφικές που βασίζονται στην ιδεολογική συγγένεια». Το ΚΚΑ θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με τους Ρώσους κομμουνιστές και επισήμανε ότι οι Αρμένιοι κομμουνιστές θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα του Ζιουγκάνοφ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, αξιοποιώντας την αρμενική διασπορά στη Μόσχα. Τάχθηκε υπέρ της προσχώρησης της Αρμενίας στην Ενωση Ρωσίας - Λευκορωσίας ως κυρίαρχο κράτος, πράγμα που ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Υπενθύμισε ότι οι κομμουνιστές έχουν ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1.000.000 υπογραφές των πολιτών που υποστηρίζουν την προσχώρηση της Αρμενίας σ' αυτή την Ενωση. Σήμερα το ΚΚΑ έχει 60.000 μέλη, ξεπερνώντας σε αριθμό μελών τα άλλα κόμματα της χώρας. Επίσης, 5.000 μέλη έχει η Κομμουνιστική Νεολαία Αρμενίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ