Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Στην Τύνιδα η κηδεία του Κράξι

ΡΩΜΗ.-

Στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, όπου τα τελευταία χρόνια είχε γίνει το καταφύγιο -κρησφύγετό του, κηδεύτηκε τελικά ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπετίνο Κράξι.

Χιλιάδες Ιταλοί που έφτασαν με ειδικά ναυλωμένα τσάρτερ, παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κράξι και αποτίσανε φόρο τιμής στη σορό του που ήταν εκτεθειμένη στον καθεδρικό ναό της Τύνιδας και σκεπασμένη με τη σημαία του σοσιαλιστικού κόμματος. Οι οπαδοί του Κράξι εξέφρασαν και την αποδοκιμασία τους προς την κυβερνητική αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τον υπουργό Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι και τον υφυπουργό προεδρίας Μινίτι, φωνάζοντας μάλιστα «δολοφόνοι, δολοφόνοι» και πετώντας κέρματα.

Ο λόγος αυτής της έντασης ήταν οι κατηγορίες που εκτόξευσαν μέλη της οικογένειας Κράξι κατά της ιταλικής δικαιοσύνης, αφού «ευθύνεται» για το θάνατο του Μπετίνο Κράξι, που πέθανε την Πέμπτη από ανακοπή καρδιάς στην πόλη Χαμαμέτ. Η οικογένεια Κράξι είχε στην αρχή αρνηθεί την παρουσία κυβερνητικής αντιπροσωπείας και μόνο λίγες ώρες πριν από την κηδεία δέχτηκε να παραστεί. Ηταν επίσης αντιπροσωπείες από όλα τα κόμματα και όλα τα ηγετικά στελέχη του διαλυθέντος σοσιαλιστικού κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ