Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Oι Ιταλοί επιχειρηματίες «σπάνε » το εμπάργκο;

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΡΩΜΗ.-

Ιταλικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν στην πράξη τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Σερβίας.

Αυτό τουλάχιστον κατέστη σαφές από τις ανακοινώσεις στελεχών μιας νέας κοινοπραξίας κυρίως ιταλικών επιχειρήσεων, οι οποίες γνωστοποίησαν πως σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο Βελιγράδι και να αποκαταστήσουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Σερβία, αμφισβητώντας έτσι στην πράξη τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα αυτή.

«Ειλικρινά ελπίζω ότι με την κοινοπραξία αυτή θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι, να ρίξουμε το τείχος των κυρώσεων και να ξαναφέρουμε τη Σερβία εκεί όπου ανήκει», δήλωσε ο Τζουζέπε Περνιόλα, πρόεδρος της ιταλικής εταιρίας εξαγωγών - εισαγωγών για οικονομική, τεχνική και οικονομική συνεργασία «MaGiGasrl». «Αυτή η πρωτοβουλία είναι απλώς η κορυφή ενός παγόβουνου που αρχίζει να λιώνει», δήλωσε ο Περνιόλα σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.

Ο Περνιόλα μίλησε για λογαριασμό Ιταλών επιχειρηματιών από τους τομείς της επεξεργασίας τροφίμων και μετάλλων, των τηλεπικοινωνιών και των βιομηχανιών αυτοκινήτων και επίπλων, που έφθασαν προχτές στο Βελιγράδι για τριήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν μορφές συνεργασίας με σερβικές εταιρίες.

Οι εταιρίες, κυρίως ιταλικές, αλλά και μερικές γαλλικές, έχουν ιδρύσει μια κοινοπραξία με την επωνυμία «Consorzio Europeo Italia». Ο Περνιόλα δήλωσε ότι σύντομα θα συμμετάσχουν σ' αυτήν και άλλες δυτικές ευρωπαϊκές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ