Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κύμα αλληλεγγύης

Αύριο αρχίζει και η 48ωρη Πανελλαδική Πανιατρική Απεργία που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ως έμπρακτη αλληλεγγύη στους γιατρούς του ΙΚΑ, μετά από πανελλαδική σύσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας στις 6.7.2001.

Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία του ΠΙΣ, καλεί τα μέλη του, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), σημειώνοντας πως η συμμετοχή όλων θα δώσει «μήνυμα στους κρατούντες ότι οι αγώνες όταν ποινικοποιούνται όχι μόνο δεν καταστέλλονται αλλά δυναμώνουν».

Επίσης, ο ΙΣΘ δηλώνει πως η μαζική συμμετοχή των γιατρών θα αποτελέσει παράλληλα «έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης προς τους γιατρούς του ΙΚΑ, θα εκφράσει την αγωνία, ανησυχία και επαγρύπνηση όλων μας για τα επερχόμενα στο χώρο της υγείας. Θα τονίσει επίσης την καθολική απαίτηση του ιατρικού σώματος για ενεργό συμμετοχή του στη διαμόρφωση νόμων που αφορούν τα παραπάνω προς όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των λειτουργών Υγείας».

Στο μεταξύ, την ωμή αυταρχική κυβερνητική παρέμβαση με την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), υπενθυμίζοντας μάλιστα πως «δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση με τη φιλελεύθερη πολιτική της σέρνει εργαζόμενους στα δικαστήρια προσπαθώντας να κηρύξει τις απεργίες τους παράνομες και καταχρηστικές». Επίσης, η ΕΝΙΘ δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των συναδέλφων της του ΙΚΑ και καταγγέλλει ως πολιτικά απαράδεκτη την απόφαση, για συνταγογραφία, του διοικητή του ΙΚΑ και του υπουργού Υγείας και καλεί τους συναδέλφους να μη λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και τη διασφάλιση εγγυήσεων για την επαγγελματική επιβίωση των υγειονομικών. «Το νομοσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας υπονομεύει το εργασιακό καθεστώς των υπηρετούντων στο ΙΚΑ, δημιουργεί δε, πολλά ερωτηματικά για το είδος, αλλά και το εύρος των υπηρεσιών που θα παρέχει ο νέος φορέας Υπέρ - Ταμείο ΟΔΙΠΥ» υπογραμμίζει η ΕΟΟ και καλεί τον υπουργό Υγείας να μη προχωρήσει το Σχέδιο που έχει κυκλοφορήσει, αλλά να αρχίσει διάλογο με τους υγειονομικούς.

Η ΕΟΟ καλύπτει τους Οδοντιάτρους του ΙΚΑ στην 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιούλη 2001.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) με ανακοίνωσή της εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γιατρούς του ΙΚΑ και καταγγέλλει τον αυταρχισμό και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης που γυρίζει σε άλλες εποχές. «Να είναι όμως σίγουρη η κυβέρνηση ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Η κοινή δράση και αντίσταση των εργαζομένων θα βάλει φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της», τονίζει η ΟΕΦΣΕΕ.

ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ. «Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων την κυβέρνηση και την πολιτική της και την καλούμε όχι μόνο να δεχτεί τα αιτήματα των γιατρών του ΙΚΑ, αλλά και να αναβαθμίσει το υπάρχον σύστημα Υγείας», τονίζεται στην απόφαση που καταλήγει: Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα η κυβέρνηση θα έχει απέναντί της όχι μόνο τους γιατρούς, αλλά και όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι και συμπαραστέκονται στους γιατρούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης νοσοκομειακού γιατρού(2021-03-23 00:00:00.0)
Λαίλαπα μέτρων σε βάρος της Υγείας των λαϊκών στρωμάτων(2011-02-15 00:00:00.0)
Σταματήστε την ποινικοποίηση των αγώνων(2001-07-21 00:00:00.0)
Απαράδεκτες οι δικαστικές διώξεις(2001-07-20 00:00:00.0)
Πανελλαδική απάντηση στα ανθυγιεινά σχέδια(2000-10-31 00:00:00.0)
Βελτίωση μισθών και μονιμοποίηση(1997-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ