Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Απαράδεκτες οι δικαστικές διώξεις

Την απαράδεκτη τακτική της αναλγησίας, των δικαστικών διώξεων, των απειλών, των εκβιασμών που επέλεξαν η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΙΚΑ, για να κάμψουν τον αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ για δίκαιες θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αμέριστη συμπαράστασή του στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Ο ΠΙΣ καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία θετική δέσμευση της κυβέρνησης και της διοίκησης του Ιδρύματος για τα αιτήματα των γιατρών του ΙΚΑ. «Πολύ περισσότερο, τονίζει στην ανακοίνωσή του, που μέσα σ' αυτό το μήνα της έντονης αντιπαράθεσης φάνηκε καθαρά πως σε αρκετά από τα ζητήματα που τίθενται είτε από πλευράς των ιατρών, είτε από πλευράς των αρμόδιων υπουργείων, υπάρχουν κοινές απόψεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία».

Καταλήγοντας, ο ΠΙΣ απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να προχωρήσουν με ειλικρίνεια και ανοιχτό πνεύμα και χωρίς μικροψυχίες και εμπάθειες στο διάλογο που πρόκειται να αρχίσει για το μέλλον του ΙΚΑ και συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφού «αυτό απαιτεί το συμφέρον ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και καλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΙΚΑ να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους χωρίς διακρίσεις», επισημαίνει η Ομοσπονδία. Το ζήτημα της Υγείας, τονίζει, με αιχμή το πρόβλημα της λειτουργίας του ΙΚΑ του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού οργανισμού της πλειοψηφίας των εργαζομένων και συνταξιούχων, θεωρούμε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί με αναβάθμιση των υπηρεσιών, με πρώτο μέλημα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στη βάση της εξυπηρέτησης των εργαζομένων και συνταξιούχων, δεμένα με την ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών.

Η Ομοσπονδία τονίζει ταυτόχρονα ότι πρώτιστο καθήκον του ΙΚΑ πρέπει να είναι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροαπαλλαγής και φυσικά η καταβολή από το κράτος, αυτών που τους αναλογούν.

«Για να γίνουν αυτά χρειάζεται πολιτική βούληση και υπευθυνότητα των κυβερνώντων», επισημαίνει τέλος η Ομοσπονδία και καταλήγει, τονίζοντας ότι τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων πρέπει να διατίθενται για τη βελτίωση και ποιοτική κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων για ασφάλιση και περίθαλψη και όχι να διατίθενται στο Χρηματιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ