Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να μην κλείσει η «Ελβιοχύμ»

Να μην κλείσει το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΟΧΥΜ στην Κόρινθο, ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Γεωργίας, Ανάπτυξης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Παναγιώτης Κοσιώνης.

Στην Ερώτηση οι βουλευτές του Κόμματος σημειώνουν ότι «κινδυνεύει η απασχόληση 150 εργαζομένων και η αγροτική παραγωγή της περιοχής θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα, αν υλοποιηθούν τα σχέδια των Γερμανών ιδιοκτητών του εργοστασίου ΕΛΒΙΟΧΥΜ στην Κόρινθο. Η επιχείρηση αυτή κάθε χρόνο, αγοράζει περίπου 50 έως 60 χιλιάδες τόνους πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια από τους αγρότες της Κορινθίας και τα κάνει χυμό. Απασχολεί 24 άτομα μόνιμο προσωπικό και 120-130 άτομα για πέντε έως έξι μήνες το χρόνο σαν εποχιακό προσωπικό.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες ανακοίνωσαν ότι στις 31 του Ιούλη το εργοστάσιο βάζει λουκέτο, ενώ ήδη έχει αρχίσει το ξήλωμα των μηχανημάτων. Το εργοστάσιο μεταφέρεται στη νότια Τουρκία, επειδή έτσι συμφέρει τους Γερμανούς ιδιοκτήτες.

Ερωτώνται οι υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να μην κλείσει αυτή η παραγωγική μονάδα και πώς θα προστατευτεί η απασχόληση των μονίμων και εποχιακών εργαζομένων σ' αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ