Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να γίνουν σεβαστά τα εργατικά δικαιώματα

Το καθεστώς σκλαβοπάζαρου που επιδιώκει να επιβάλει στους εργαζομένους της, η επιχείρηση ALFA WOOD ΑΕΒΕ, απαιτώντας να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας με τις οποίες καταπατούνται τα εργατικά και κοινωνικο - ασφαλιστικά δικαιώματά τους, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτση οι βουλευτές Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «η πρωτοφανής διόγκωση της ανεργίας και η μαζικοποίηση της φτώχειας, που προκαλεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και η συστηματική επίθεση ενάντια στα εργατικά και κοινωνικο - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με τις ευλογίες του μονοπωλιακού κεφαλαίου και την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ασύδοτης δράσης του κεφαλαίου, που δε σταματάει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να αυξήσει κι άλλο, τα έτσι και αλλιώς τεράστια υπερκέρδη του.

Χαρακτηριστική -τονίζεται στην Ερώτηση- είναι η περίπτωση της ALFA WOOD AEBE, που εδρεύει στο 10ο χλμ. Λάρισας -Τυρνάβου. Η εν λόγω επιχείρηση απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν κείμενο - σύμβαση εργασίας, με το οποίο ουσιαστικά καλείται ο εργαζόμενος να παραδοθεί ψυχή τε και σώματι στην εργοδοσία, τόσο κατά το διάστημα που εργάζεται στην εν λόγω εταιρία, όσο και μετά τη λύση της σύμβασης».

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Εργασίας, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου και να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα, τα εργατικά και κοινωνικο - ασφαλιστικά δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ