Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Στα χνάρια της κυβέρνησης και οι εργοδότες

Πληθαίνουν τα κρούσματα απαγόρευσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Οι εργοδότες στο κατόπι της κυβέρνησης, που επιχειρεί ποινικοποίηση των αγώνων, δείχνουν και αυτοί το πραγματικό πρόσωπο του «κοινωνικού εταιρισμού» που πολυδιαφημίζουν. Ετσι πρόσφατα η εργοδοσία στην κλωστοϋφαντουργία «Σίσσερ - Πάλκο - Ατθίς» απαγόρευσε την είσοδο στην επιχείρηση στον γραμματέα του ΕΚΑ Γιώργο Πέρρο, το μέλος της διοίκησης Ανδρέα Αβραμίδη και στην Βιβή Μασούρα, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών.

Όι συνδικαλιστές θέλησαν να ενημερώσουν το προσωπικό της εταιρίας για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας και το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης κατά τη διάρκεια του 20λεπτου διαλείμματος και, παρά την προσπάθειά τους, απωθήθηκαν με τη βία και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Οι Γερμανοί εργοδότες - σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ/ΕΚΑ) - νομίζουν ότι βρίσκονται σε τριτοκοσμική χώρα και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ομως οι χιτλερικής έμπνευσης απαγορεύσεις τους δεν έχουν πέραση. Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι την εργοδοτική αυθαιρεσία ενισχύει η κυβέρνηση με την πολιτική της για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, αλλά και με την υπολειτουργία των Επιθεωρήσεων Εργασίας. Ασκεί δε κριτική στην πλειοψηφία του ΕΚΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση») που αρνήθηκαν να καταγγείλουν την αυθαιρεσία των Γερμανών εργοδοτών, όπως και να γίνει παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Θύμα αυταρχισμού από αστυνομικά όργανα στην Καλαμάτα έπεσε και ο συνδικαλιστής Γρηγόρης Δρούγας, ένδειξη της γενικότερης αστυνομοκρατίας που έχει επιβάλει στην πόλη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Οπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ο συνδικαλιστής πριν μερικά βράδια, ενώ προσπαθούσε ν' ανοίξει το αυτοκίνητό του, περικυκλώθηκε από δυνάμεις καταστολής σε κεντρικό δρόμο της πόλης και υπό την απειλή όπλων του ζητούσαν τα στοιχεία του. Αντίστοιχα κρούσματα έχουν γίνει και σε βάρος νεολαίων που αναπτύσσουν πολιτική δράση (αφισοκόλληση) και βρίσκονται υπό πραγματικό διωγμό.

Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με τη δίωξη των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Κατηγορούμενοι όμως σημειώνει η Ομοσπονδία δεν είναι αυτοί που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά η πολιτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατήγγειλε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (2013-11-20 00:00:00.0)
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις (2008-06-11 00:00:00.0)
Ερώτηση για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (2003-10-11 00:00:00.0)
Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση (2000-07-01 00:00:00.0)
Παρέμβαση ΕΚΑ για "ΑΤΤΑΛΟ" (1998-07-18 00:00:00.0)
"Κοστούμι" λιτότητας από τον ΟΜΕΔ (1996-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ