Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αγώνας για το μεροκάματο

Με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία χτες και συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους σήμερα και το Σαββατοκύριακο, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών «ΒΙΟΜΕΚ», στο Αλιβέρι, διεκδικούν αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς που βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς και θεσμικά αιτήματα που έχουν σχέση με τις συνθήκες εργασίας, την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλιάς.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Μαραγκουδάκης, πριν λίγο καιρό πούλησε τη μονάδα στην εταιρεία «ΤΕΡΝΑ», κατασκευάστρια και ιδιοκτήτρια αιολικών πάρκων στη νότια Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας, η οποία αποκομίζει τεράστια κέρδη αλλά αρνείται να ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων και να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με το σωματείο, παρότι τα αιτήματα έχουν κατατεθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβρη.

Ετσι, οι εργαζόμενοι, στην προχτεσινή Γενική Συνέλευση του σωματείου, ομόφωνα σχεδόν, εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ